Nyttig och kalorisnål kvällsmat

9 tips på nyttig och kalorisnål kvällsmat

Hungern smyger sig ofta på under kvällen, och då kan det vara klokt att ha några nyttiga snacks redo. Det är lätt att göra onyttiga val som man ångrar senare när man känner sig småhungrig. Därför har vi samlat 9 smarriga och nyttiga recept på både kalla och varma rätter som passar perfekt till kvällsmat. Enjoy!

 

Nyttig kvällsmat

På kvällen kan det vara klokt att inte äta en allt för stor måltid eftersom det kan rubba din sömn. Alla är olika och vissa kanske gillar att lägga sig mätta, medan andra har svårt att somna om magen känns tung.

Om du går på diet kan kvällarna kännas extra långa, och om du blir hungrig kan det vara svårt att hitta nyttig och kalorisnål kvällsmat. Vi vill göra det enklare för dig att hålla koll på ditt dagliga kalorimål. Därför ingår näringsinnehållet som exempelvis kaloriinnehåll, fett, socker, fiber och kolhydrater per portion i våra recept.

Vad man vill äta varierar från person till person. Vissa blir sugna på något sött, medan andra kanske vill ha en mer mättande måltid. Här har vi samlat olika recept för varje smak. Bli inspirerad och håll dig mätt hela kvällen.

1 – Nyttiga muffins

Muffins är lättlagade och bra att ha till hands när du känner dig hungrig. Dessa recept på nyttigare muffins innehåller få kalorier, samtidigt som de håller dig mätt hela natten. Gör muffins på en söndag så du har kvällsmat för resten av veckan. Äter du LCHF? Då har vi också ett recept för dig!

2 – Pannkakor och våfflor

Det finns inte mycket som slår nystekta pannkakor eller våfflor. Våfflor och pannkakor passar perfekt till kvällsmat. Stek dig några goda och frasiga pannkakor när du känner dig hungrig på kvällen. Testa våra nyttigare alternativ till traditionella pannkakor eller våfflor. Ett tips är att toppa våfflorna eller pannkakorna med valfri Nutrilett-bar. Smaklig måltid!

3 – Gröt och pudding

Ibland är det enkla det bästa, och vad är bättre än att ha olika puddingar eller grötar färdiglagade i kylen när hungern smyger sig på!? Här har vi samlat några recept på olika grötar och puddingar. Hitta din favorit, det är bara fantasin som sätter gränser när det gäller topping. Om du vill ha god och varm kvällsmat kan några av grötarna också ätas varma. Tips: Gör flera portioner på en gång så att du har något gott och näringsrikt för hela veckan färdigt i kylen!

4 – Kakor och kex

Ingenting slår hemlagade kakor, eller hur? Här har vi samlat recept på nyttigare kakor som passar perfekt till kvällsmat. Våra LCHF-kex med mandelmjöl kan du äta som de är eller äta med valfritt pålägg såsom ost, ägg eller avokado. Möjligheterna är oändliga. Yum!

5 – Nyttigare pajer

Dessa recept på nyttigare pajer är fantastiskt goda och passar utmärkt för dig som vill äta nyttigt. Speciellt om du går på diet eller vill minska din konsumtion av animaliska livsmedel. Testa vår vegetariska paj med broccoli eller vår fantastiska blåbärspaj som är utan gluten, mjölk och laktos.

6 – Något sött

Cravings kommer och går, ofta vid värsta möjliga tidpunkt och särskilt när man går på diet. Här är några recept som är perfekta till kvällsmat när du blir sugen på något sött, men vill samtidigt vara nyttig. I alla recept ingår näringsinnehåll per portion, så du kan enkelt hålla koll på ditt kaloriintag. Här är fyra förslag på nyttigare kvällsfika. Du kommer inte bli besviken!

7 – Smoothie bowls

Nyttig, enkel och god kvällsmat behöver inte vara svårt. Här har vi samlat några fantastiska recept på smoothie bowls, fyllda med goda och näringsrika ingredienser. Perfekt för hemmakvällar när du vill mysa under en filt med en bra bok eller serie.

8 – Bröd och scones

Underskatta inte goda och traditionella mackor, det behöver inte alls vara onyttigt. Med dessa recept kan du njuta av dem varje dag med gott samvete! Toppa scones eller brödet med det du har i kylen för variation.

9 – Smoothies och nicecream

När vi pratar om recept på nyttig kvällsmat kan vi inte undvika att nämna nicecream (nyttigare glass) och smoothies. Du behöver bara blanda ingredienserna i en mixer och tadaa, det är färdigt! Här är våra favoritrecept – och dessa kan avnjutas året runt, en varm sommarkväll eller en myskväll i höstrusket.

Bästsäljare