Frågor och svar

Nutrilett är det ledande varumärket i Norden inom viktminskningsprodukter.  Att våra konsumenter anser att Nutrilett är en produkt med hög kvalitet talar för sig självt. Nutrilett har ett brett sortiment av produkter för både viktnedgång och viktkontroll. Det finns alltid en produkt som passar just dig och din smak. Du kan köpa Nutrilett nästan överallt: i vanliga mataffärer, i vissa butiker inom servicehandeln, på webben och i hälsokostbutiker. Nutrilett är alltid tillgängligt. 

Beroende på livsstil och viktmål så finns det olika produkter och metoder. VLCD (Very Low Calorie Diet) är en komplett kostersättning för viktkontroll med mycket lågt energiinnehåll. Med Nutrilett VLCD-produkter byter du ut samtliga måltider i upp till 8 veckor med 5 påsar per dag. Du får i dig alla näringsämnen du behöver varje dag, samtidigt som du går ner i vikt. 

Om du äter en energibegränsad kost och ersätter två huvudmåltider per dag med måltidsersättning hjälper det dig med din viktminskning. Ersätter du en huvudmåltid per dag hjälper det dig att bibehålla vikten efter viktminskning.  

När du går på Nutriletts VLCD-diet, Very Low Calorie Diet, och äter Nutrilett Shake får du i dig max 800 kcal per dygn. Det är ett rätt kraftigt energiunderskott som kan göra att du känner dig frusen, trött, får ont i huvudet och, då ketos uppstår, få en annorlunda smak i munnen. Det är helt normalt och beror på själva energiunderskottet. 

Du kommer att gå ned i vikt under de första veckorna, men exakt hur mycket går inte att förutsäga. Viktminskning är alltid en fråga om individuella förutsättningar, till exempel din utgångsvikt, din energiförbrukning och hur mycket du rördig. 

Nutrilett VLCD produkter är en komplett kostersättning för viktkontroll där tanken är att du enbart ska inta produkten enligt rekommendation på produktförpackningen. Gör du detta får du i dig alla näringsämnen som kroppen behöver samtidigt som du går ner i vikt. Det är inte tänkt att något annat ska ätas under dieten. Det är dock upp till dig att avgöra vilka avsteg du önskar ta. Kalorisnåla grönsaker, såsom ex en bit gurka, blomkål, champinjoner är att föredra före frukt som innehåller en högre andel fruktsocker.  

Om du är klar med dieten och går över till viktkontroll kan du byta ut ett mellanmål mot en frukt. Om du använder Nutriletts produkter för viktkontroll, men inte är ute efter att gå ned i vikt, kan du äta frukt precis som du äter andra mellanmål.

Ja, det går bra om du inte använder socker. Du kan använda en liten skvätt lättmjölk, men inte fetare mjölk eller stora caffe latte.

Nutrilett VLCD produkter är en komplett kostersättning för viktkontroll som endast är avsedd för friska vuxna med övervikt eller fetma som har för avsikt att gå ner i vikt. Produkten bör inte användas av gravida eller ammande kvinnor, ungdomar eller personer som har en medicinsk åkomma utan rådgivning från hälso- och sjukvårdspersonal. Friska vuxna med övervikt eller fetma bör inte använda produkten längre än åtta veckor eller upprepade gånger under kortare perioder än så utan rådgivning från hälso- och sjukvårdspersonal. 

Hungerkänslorna är som starkast de första dagarna. Efter tre-fyra dagar brukar de avta. Försök i första hand att stå ut. Om det inte går, ät morötter eller drick vatten. Om inte heller det räcker, ta en till portion Nutrilett. Skulle du trilla dit en dag, ta nya tag nästa dag. Allt blir inte förstört av ett tillfälligt snedsteg. 

Nej. Om du följer Nutriletts VLCD-diet ska du inte äta färre än fem portioner om dagen. Det är viktigt att du tar alla 5 påsarna varje dag för att vara säker på att du får i dig alla nödvändiga näringsämnen. 

Nutrilett VLCD produkter är en komplett kostersättning för viktkontroll som endast är avsedd för friska vuxna med övervikt eller fetma som har för avsikt att gå ner i vikt. Produkten bör inte användas av gravida eller ammande kvinnor, ungdomar eller personer som har en medicinsk åkomma utan rådgivning från hälso- och sjukvårdspersonal. Friska vuxna med övervikt eller fetma bör inte använda produkten längre än åtta veckor eller upprepade gånger under kortare perioder än så utan rådgivning från hälso- och sjukvårdspersonal. 

För att du inte ska gå upp i vikt igen och falla tillbaka i gamla, dåliga matvanor är det viktigt att du dels lägger upp en plan för den närmaste tiden och dels ser till att skaffa dig sunda kost- och motionsvanor.  

Under den första tiden ska du sakta introducera hälsosamma råvaror och måltider, gärna i kombination med Nutriletts smoothies och bars. 

Hur du lägger upp din kost i denna fas beror på om du vill ligga kvar på din nya vikt eller fortsätta att gå ned. De första veckorna kan du exempelvis äta vanlig frukost och en frukt som mellanmål samt ersätta lunch och middag med Nutriletts produkter för viktkontroll.  

Vid fasta är det inte säkert att du får i dig de viktiga näringsämnen som kroppen behöver, exempelvis tillräckligt med vitaminer och mineraler. Produkter som tillåts klassificeras som “komplett kostersättning för viktkontroll”, såsom ex Nutrilett VLCD, följer dock ett EU regelverk som ställer krav på ett specifikt produktinnehåll. Produkterna är speciellt framtagna och anpassade för att du, i upp till 8 veckor, enbart ska kunna använda dessa som huvudsaklig energi– och näringskälla.  

Här bör man skilja mellan produkterna för viktnedgång/VLCD-diet (produkter som är märkta med VLCD) och produkterna för viktkontroll (måltidsersättare). Produkterna för viktkontroll kan man äta som det passar en själv bäst. Du kan alltså byta ut en eller två måltider mot Nutriletts måltidsersättare 

Gluten:
En del av Nutriletts produkter innehåller gluten. Under respektive produkt finns fullständiga uppgifter om ingredienser. Om du är allergisk eller har en intolerans bör du alltid läsa på produkten innan du smakar.

Laktos:
Flertalet av Nutriletts produkter innehåller laktos. Under respektive produkt finns fullständiga uppgifter om ingredienser. Om du är allergisk eller har en intolerans bör du alltid läsa på produkten innan du smakar.

Nötter:
Nutriletts shakes och soppor innehåller inte nötter. Samtliga Nutrilett bars innehåller nötter som ingrediens eller kan innehålla spår av nötter. Under respektive produkt finns fullständiga uppgifter om ingredienser. Om du är allergisk eller har en intolerans bör du alltid läsa på produkten innan du smakar.

Du kan köpa Nutrilett nästan överallt: i vanliga mataffärer, i vissa butiker inom servicehandeln, på webben och i hälsokostbutiker. Nutrilett är alltid tillgängligt.

Du har 7 dagar på dig att hämta ut paketet efter att du tagit emot en avisering. Därefter går paketet i retur till oss och vi blir tvungna att debitera en avgift för hantering av outlöst försändelse.

Du som kund har rätt att återfå dina pengar inom 30 dagar från den dag vi mottagit ditt meddelande om att du häver köpet. Om Nutrilett företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation skall eventuella fraktkostnader återbetalas inom 30 dagar från den dag vi mottagit den reklamerade varan.

När din beställning är bekräftad har vi inte möjlighet att korrigera/ändra denna. Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från att du tagit emot varorna. Vill du returnera en vara fyller du i retursedeln som medföljer din leverans och följer instruktionerna.

För kosttillskott, hygienartiklar och förbrukningsartiklar gäller inte ångerrätten om förpackningen är bruten. Om din beställning avser ett paket med olika produkter behöver du returnera hela paketet med obrutna förpackningar. Vid retur står du som kund för eventuella skador som kan uppstå under transporten. Vid eventuell tvist rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras beslut.
Observera att du som kund alltid står för fraktkostnaden om du vill returnera produkter.

Normal leveranstid är inom 3-5 arbetsdagar. Vid eventuell försening informerar vi dig och meddelar ny tidpunkt för leverans. Vi levererar endast inom Sverige och använder oss av PostNord Sverige. Du får en avisering antingen via via e-post eller sms när ditt paket har kommit. Får du inte något av dessa, håll utkik i brevlådan efter en avi. Paketet hämtar du sedan ut på närmaste utlämningsställe. Om en komplett leverans av din beställning inte kan ske på grund av att enskilda produkter inte finns i lager, kommer dessa skickas ut separat så snart de inkommit på vårt lager igen, utan extra kostnad.

LEVERANS
Vi skickar våra leveranser med PostNord Sverige. Du blir aviserad via SMS när ditt paket har kommit så var noggrann att ange rätt nummer vid din beställning. Paketet hämtas sedan ut från ditt närmsta utlämningsställe.

NORMAL LEVERANSTID ÄR INOM 3-5 ARBETSDAGAR.
Vid eventuell försening av din leverans informerar vi dig om anledningen till detta och meddelar ny tidpunkt för leverans.

FRAKTKOSTNAD
Om du handlar för mer än 549 kr så skickar vi dina varor fraktfritt. Detta gäller bara i Sverige. I övriga fall tillkommer 69 kr i frakt.

Du kan avsluta din prenumeratio när som helst genom att klicka på ”Avsluta prenumeration på nyhetsbrev” längst ned i e-postmeddelandet.

 

 

Willpower är en grupp för dig som vill få råd, stöttning och tips under din viktnedgång. Du kan välja mellan flera olika kost- och träningsprogram som tagits fram av vår PT och dietist. Om du går med i vår Facebookgrupp: Team Willpower Sverige, får du direktkontakt med vår PT och dietist som finns där för att svara på frågor, peppa och tipsa. Dessutom får du kontakt med likasinnade som delar med sig av sina erfarenheter och stöttar varandra hela vägen. Att bli medlem i Willpower kostar ingenting.

Bli medlem i Willpoer här.