Frågor och svar

Nutrilett är det ledande varumärket i Norden inom vikt-produkter. Det är också det enda varumärket som har vetenskapligt stöd bakom sig. Hela 20 kliniska studier bevisar att Nutriletts viktnedgångsprodukter verkligen fungerar och är hälsosamma. Att våra kunder anser att Nutrilett är en produkt med hög kvalitet som får dem att må bra talar för sig självt. Nutrilett har ett brett sortiment av produkter för både snabb viktnedgång och viktkontroll. Det finns alltid en produkt som passar just dig och din smak. Du kan köpa Nutrilett nästan överallt: i vanliga mataffärer, i vissa butiker inom servicehandeln, på webben och i hälsokostbutiker. Nutrilett är alltid tillgängligt.

Ja, om man följer instruktionerna går man ned i vikt snabbt och effektivt. Det är vetenskapligt bevisat i 20 kliniska studier.

När du går på Nutriletts VLCD-diet, Very Low Calorie Diet, och äter Nutrilett Shake får du i dig mindre än 800 kalorier per dygn. Då försätts kroppen i så kallad ketos eftersom energi tas från dina fettdepåer. Detta energiunderskott gör att du kan känna dig frusen, trött, ha ont i huvudet, vara trög i magen och få en annorlunda smak i munnen. Det är helt normalt och beror på själva energiunderskottet, inte produkten.

Du kommer att gå ned i vikt under de första veckorna, men exakt hur mycket går inte att förutsäga. Viktminskning är alltid en fråga om individuella förutsättningar, till exempel din utgångsvikt, din förbränning och hur mycket du rör på dig.

Om du går på Nutriletts VLCD-diet och vill gå ned snabbt och effektivt i vikt ska du inte äta frukt. Frukt innehåller fruktsocker som kroppen snabbt tar upp som energi. Det leder till lägre fettförbränning. Däremot kan du äta kalorisnåla grönsaker som exempelvis gurka, blomkål och färska champinjoner.

Om du är klar med dieten och går över till viktkontroll kan du byta ut ett mellanmål mot en frukt. Om du använder Nutriletts produkter för viktkontroll, men inte är ute efter att gå ned i vikt, kan du äta frukt precis som du äter andra mellanmål.

Ja, det går bra om du inte använder socker. Du kan använda en liten skvätt lättmjölk, men inte fetare mjölk eller stora caffe latte.

Nutriletts VLCD-produkter för snabb viktnedgång är näringspulver som endast är avsett för överviktiga personer utan hälsoproblem. Nutriletts VLCD-produkter bör inte användas som enda näringskälla för barn, ungdomar, äldre, gravida eller ammande. Inte heller vi ätstörningar, vid störningar i ämnesomsättningen i metabolismen eller i andra situationer där ett lågt energiintag är ohälsosamt. Om du är allergisk mot vissa livsmedel bör du konsultera din läkare innan du använder Nutrilett. Om du använder Nutriletts VLCD-produkter som enda näringskälla i mer än tre veckor bör detta ske i samråd med läkare. Tänk även på att dricka rikligt med vatten eller annan kalorifattig vätska.

Hungerkänslorna är som starkast de första dagarna. Efter tre-fyra dagar brukar de försvinna. Försök i första hand att stå ut. Om det inte går, ät morötter eller drick vatten. Om inte heller det räcker, ta en till portion Nutrilett. Skulle du trilla dit en dag, ta nya tag nästa dag. Allt blir inte förstört av ett tillfälligt snedsteg.

Om du följer Nutriletts VLCD-diet för snabb och effektiv viktnedgång ska du inte äta färre än fem portioner om dagen (sex om du är man). Gör du det riskerar du att starta nedbrytning av muskelmassa istället för fett. Det är inte nyttigt.

Nutrilett VLCD-produkter är avsedda/avsett för dietetisk behandling av övervikt och fetma hos personer utan hälsoproblem. Produkten skall inte användas av barn, ungdomar, äldre, gravida eller ammande, eller personer med diabetes typ 1 eller andra störningar i ämnesomsättningen. Ej heller av personer med hjärt- och kärlsjukdom eller andra åkommor där ett lågt energiintag är ohälsosamt, om inte annat rekommenderats av läkare. Använder du Nutrilett VLCD i mer än 3 veckor, bör detta ske i samråd med läkare.

För att du inte ska gå upp i vikt igen och falla tillbaka i gamla, dåliga matvanor är det viktigt att du dels lägger upp en plan för den närmaste tiden och dels ser till att skaffa dig goda livslånga vanor.

Under den första tiden ska du sakta fasa in mot vanlig och hälsosam mat, gärna i kombination med Nutriletts smoothies och bars.

Hur du lägger upp din kost i denna fas beror på om du vill ligga kvar på din nya vikt eller fortsätta att gå ned. De första veckorna kan du exempelvis äta vanlig frukost och en frukt som mellanmål samt ersätta lunch och middag med Nutriletts produkter för viktkontroll. Du kan också fortsätta att ersätta vissa mål med våra VLCD-produkter.

Om du fastar använder kroppen inte bara fettvävnad som bränsle, utan även din muskelmassa. Det är inte bra när muskelmassa bryts ned. Vid fasta får du inte heller i dig de vitaminer och mineraler som kroppen behöver. När du använder Nutriletts VLCD-diet; Very Low Calorie Diet, får du i dig alla näringsämnen som kroppen behöver under en diet. Då använder kroppen fettet som bränsle, inte din muskelmassa.

Här bör man skilja mellan produkterna för snabb viktnedgång/VLCD-diet (Nutrilett Shakes) och produkterna för viktkontroll (Nutrilett Smoothie och Nutrilett Bars). Produkterna för viktkontroll kan man äta som det passar en själv bäst. Du kan alltså byta ut en eller flera måltider mot Nutrilett. En del väljer till exempel att äta Nutrilett under veckorna och mat på helgerna, eller att byta ut till exempel sin frukost.

Gluten:
En del av Nutriletts produkter innehåller gluten. Under respektive produkt finns fullständiga uppgifter om ingredienser. Om du är allergisk eller har en intolerans bör du alltid läsa på produkten innan du smakar.

Laktos:
Flertalet av Nutriletts produkter innehåller laktos. Under respektive produkt finns fullständiga uppgifter om ingredienser. Om du är allergisk eller har en intolerans bör du alltid läsa på produkten innan du smakar.

Nötter:
Nutriletts shakes och soppor innehåller inte nötter. Samtliga Nutrilett bars innehåller nötter som ingrediens eller kan innehålla spår av nötter. Under respektive produkt finns fullständiga uppgifter om ingredienser. Om du är allergisk eller har en intolerans bör du alltid läsa på produkten innan du smakar.

Du kan köpa Nutrilett nästan överallt: i vanliga mataffärer, i vissa butiker inom servicehandeln, på webben och i hälsokostbutiker. Nutrilett är alltid tillgängligt.

Du har 7 dagar på dig att hämta ut paketet efter att du tagit emot en avisering. Därefter går paketet i retur till oss och vi blir tvungna att debitera en avgift för hantering av outlöst försändelse.

Du som kund har rätt att återfå dina pengar inom 30 dagar från den dag vi mottagit ditt meddelande om att du häver köpet. Om Nutrilett företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation skall eventuella fraktkostnader återbetalas inom 30 dagar från den dag vi mottagit den reklamerade varan.

När din beställning är bekräftad har vi inte möjlighet att korrigera/ändra denna. Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från att du tagit emot varorna. Vill du returnera en vara fyller du i retursedeln som medföljer din leverans och följer instruktionerna.

För kosttillskott, hygienartiklar och förbrukningsartiklar gäller inte ångerrätten om förpackningen är bruten. Om din beställning avser ett paket med olika produkter behöver du returnera hela paketet med obrutna förpackningar. Vid retur står du som kund för eventuella skador som kan uppstå under transporten. Vid eventuell tvist rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras beslut.
Observera att du som kund alltid står för fraktkostnaden om du vill returnera produkter.

Normal leveranstid är inom 3-5 arbetsdagar. Vid eventuell försening informerar vi dig och meddelar ny tidpunkt för leverans. Vi levererar endast inom Sverige och använder oss av PostNord Sverige. Du får en avisering antingen via via e-post eller sms när ditt paket har kommit. Får du inte något av dessa, håll utkik i brevlådan efter en avi. Paketet hämtar du sedan ut på närmaste utlämningsställe. Om en komplett leverans av din beställning inte kan ske på grund av att enskilda produkter inte finns i lager, kommer dessa skickas ut separat så snart de inkommit på vårt lager igen, utan extra kostnad.

LEVERANS
Vi skickar våra leveranser med PostNord Sverige. Du blir aviserad via SMS när ditt paket har kommit så var noggrann att ange rätt nummer vid din beställning. Paketet hämtas sedan ut från ditt närmsta utlämningsställe.

NORMAL LEVERANSTID ÄR INOM 3-5 ARBETSDAGAR.
Vid eventuell försening av din leverans informerar vi dig om anledningen till detta och meddelar ny tidpunkt för leverans.

FRAKTKOSTNAD
Om du handlar för mer än 500 kr så skickar vi dina varor fraktfritt. Detta gäller bara i Sverige. I övriga fall tillkommer 69 kr i frakt.

Du kan avsluta din prenumeratio när som helst genom att klicka på ”Avsluta prenumeration på nyhetsbrev” längst ned i e-postmeddelandet.

 

 

Willpower är en grupp för dig som vill få råd, stöttning och tips under din viktnedgång. Du kan välja mellan flera olika kost- och träningsprogram som tagits fram av vår PT och dietist. Om du går med i vår Facebookgrupp: Team Willpower Sverige, får du direktkontakt med vår PT och dietist som finns där för att svara på frågor, peppa och tipsa. Dessutom får du kontakt med likasinnade som delar med sig av sina erfarenheter och stöttar varandra hela vägen. Att bli medlem i Willpower kostar ingenting.

Bli medlem i Willpoer här.