nyttig acai moothie

Nyttig acai smoothie bowl

Denna nyttiga smoothie är full med goda smaker! Tjock nog för att ätas med sked, toppad med frukt, bär och havre. Raw Acai är superfood – rikt på vitamin E, kalium, kalcium och järn! Receptet räcker till 1 portion och innehåller endast 201 kalorier.

Portioner: 1
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 201

Ingredienser:

  • 1 msk Acai Pulver
  • 1 fryst banan
  • 2 tsk honung
  • 75 g frysta blåbär

Gör så här:

  1. Kör fryst banan, frysta blåbär, honung och acai-pulver i en matberedare.
  2. Toppa med frukt och bär, gryn eller andra nyttiga alternativ.
  3. Servera. Pluspoäng om du gör en instafriendly smoothie bowl ;)
  4. Raw Acai är superfood - rikt på vitamin E, kalium, kalcium och järn!

Näringsinformation

Kcal:
201,8
Fibrer (g):
7,5
Proteiner (g):
2,6
Fett (g):
3,4
KH (g):
40,8
Socker (g):
28,9

Vad är en nyttig smoothie bowl?

En smoothie bowl är ett fantastiskt sätt att få i sig vitaminer och mineraler från frukt och grönt. Om du har lätt för att glömma äta frukter under dagen är det perfekt att starta dagen med en nyttig smoothie till frukost. Då startar du dagen med välsmakande energi, som du kan ha med dig hela dagen. Vi på Nutrilett försöker alltid säkra att vi rekommenderar recept med ett lågt kaloriinnehåll, därför är just denna smoothie dessutom nyttig på så sätt att den har få kalorier (kcal).

Acai bowl – antal kcal och kalorier

En smoothie bowl med massor av bananer och mejeriprodukter kan ibland vara kaloribomber. Dock är denna acai bowl låg på kalorier (kcal), den har endast 201 kalorier per portion. Det som våra dietister säger är en tumregel är att vara uppmärksam på kaloriinnehåll på acai bowls du köper på juicebarer eller liknande. Fråga alltid de som gör din smoothie bowl, de har oftast bra koll. Njut av din acai bowl!

 

 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare