


Vegansk morotskaka
Detta är ett recept på en vegansk morotskaka. Det är en enkel och spännande variant på morotskaka som är vegansk. Kakan håller sig saftig i flera dagar och receptet räcker 16 portioner.
Portioner: 16
Tillagningstid: 01:20:00
Kcal: 141,5
Vegansk morotskaka
- 200 g äppelpuré (100% äpple)
- 100 g fettsirapguld
- 90 g vegansk margarin 60%
- 4 msk chia frön
- 1,75 dl vatten
- 1 tsk vanilj extrakt
- 2,5 dl kokosmjöl
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tesked ingefära, torkad
- 1 morot
Fyllning:
- 2,5 dl cashewnötter
- 1 dl vaniljsocker
- 2 tsk citronjuice
- 0,75 dl havredryck
- 1 krm salt
Gör så här:
- Förbered genom att blöta ner cashewnötter, minst 4 timmar i förväg
- Blanda chia frön och vatten i ett glas
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda ihop alla torra ingredienser. Riv moroten och smält margarinen
- Lägg sedan till äpplepuré, fibersirap, margarin, vanilj extrakt, mjukad chia frön och morot. Blanda ordentligt, helst i en köksmaskin eller liknande
- Sprid degen i en 20x20 cm form med bakpapper. Stek i mitten av ugnen i 40 minuter
- Samtidigt gör du toppningen. Blanda de mjuka cashewnötterna med vaniljsocker, citronsaft, havre, havredryck och salt i en köksmaskin.
- Sätt i kylskåpet
- När kakan är klar, låt svalna innan du rör på toppingen. Det kan med fördel stå i kylskåpet över natten.
- Dela upp i bitar
- Kakan kan förvaras i några dagar i kylskåpet
Per portion:
Kalorier: 141,5
Fiber (g): 8,5
Proteiner (g): 3,5
Fett (g): 8,9
Kolhydrater (g): 7,7
Socker (g): 2,5
Portioner: 16
Beredningstid: 80 min
Typ av recept: Bakning
Recept av Evelina Söderholm