vegansk morotskaka

Vegansk morotskaka

Detta är ett recept på en vegansk morotskaka. Det är en enkel och spännande variant på morotskaka som är vegansk. Kakan håller sig saftig i flera dagar och receptet räcker 16 portioner.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 16
Tillagningstid: 01:20:00
Kcal: 141,5

Vegansk morotskaka

  • 200 g äppelpuré (100% äpple)
  • 100 g fettsirapguld
  • 90 g vegansk margarin 60%
  • 4 msk chia frön
  • 1,75 dl vatten
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 2,5 dl kokosmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tesked ingefära, torkad
  • 1 morot

Fyllning:

  • 2,5 dl cashewnötter
  • 1 dl vaniljsocker
  • 2 tsk citronjuice
  • 0,75 dl havredryck
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Förbered genom att blöta ner cashewnötter, minst 4 timmar i förväg
  2. Blanda chia frön och vatten i ett glas
  3. Sätt ugnen på 175 grader
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser. Riv moroten och smält margarinen
  5. Lägg sedan till äpplepuré, fibersirap, margarin, vanilj extrakt, mjukad chia frön och morot. Blanda ordentligt, helst i en köksmaskin eller liknande
  6. Sprid degen i en 20x20 cm form med bakpapper. Stek i mitten av ugnen i 40 minuter
  7. Samtidigt gör du toppningen. Blanda de mjuka cashewnötterna med vaniljsocker, citronsaft, havre, havredryck och salt i en köksmaskin.
  8. Sätt i kylskåpet
  9. När kakan är klar, låt svalna innan du rör på toppingen. Det kan med fördel stå i kylskåpet över natten.
  10. Dela upp i bitar
  11. Kakan kan förvaras i några dagar i kylskåpet

Näringsinformation

Kalorier:
141,5
Fiber (g):
8,5
Proteiner (g):
3,5
Fett (g):
8,9
Kolhydrater (g):
7,7
Socker (g):
2,5

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare