


LCHF glutenfria muffins
Detta är ett recept på LCHF eller low carb muffins gjorda på mandelmjöl som är både glutenfria och med hög proteinhalt. Receptet räcker till 8 portioner och tar bara en halvtimme att göra. Detta är perfekta bakverk för dig som följer LCHF-diet, lågkaloridieter eller helt enkelt vill baka glutenfria muffins.
Portioner: 8
Tillagningstid: 00:50:00
Kcal: 190
Low carb (LCHF) muffins
- 3 ägg
- 2 dl turkisk yoghurt 100%
- 3,5 dl mandelmjöl
- 1 dl stevia *
- 1,5 tsk apelsinskal
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1,5 krm salt
- 0,5 tsk bakpulverv
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Rör ägg och turkisk yoghurt till en smidig smet
- Skala apelsinskal och lägg till i smeten. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om
- Sprid degen i muffinsformar
- Stek i mitten av ugnen i 35 minuter
- Ta ut och låt dem vila innan de serveras
- Kan frysas ner
Per portion:
Kalorier: 190,4
Fiber (g): 2.1
Proteiner (g): 8
Fett (g): 15,4
Kolhydrater (g): 5
Socker (g): 2,3
Portioner: 8
Beredningstid: 45 min
Typ av recept: Bakning
Recept av Evelina Söderholm