LCHF glutenfria muffins
23 May 2019
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Detta är ett recept på LCHF eller low carb muffins gjorda på mandelmjöl som är både glutenfria och med hög proteinhalt. Receptet räcker till 8 portioner och tar bara en halvtimme att göra. Detta är perfekta bakverk för dig som följer LCHF-diet, lågkaloridieter eller helt enkelt vill baka glutenfria muffins.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 8
Tillagningstid: 00:50:00
Kcal: 190
Low carb (LCHF) muffins:
- 3 ägg
- 2 dl turkisk yoghurt 100%
- 3,5 dl mandelmjöl
- 1 dl stevia *
- 1,5 tsk apelsinskal
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1,5 krm salt
- 0,5 tsk bakpulverv
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ägg och turkisk yoghurt till en smidig smet.
- Skala apelsinskal och lägg till i smeten. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om.
- Sprid degen i muffinsformar.
- Stek i mitten av ugnen i 35 minuter.
- Ta ut och låt dem vila innan de serveras.
- Kan frysas ner.
Näringsinformation
Per portion::
Kalorier:
190,4
Fiber (g):
2.1
Proteiner (g):
8
Fett (g):
15,4
Kolhydrater (g):
5
Socker (g):
2,3
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)