


Low carb keto-bröd med cottage cheese
Detta är ett recept på saftiga low-carb bröd med cottage cheese som också är glutenfri. Brödet har hög proteinhalt och kan toppas med vad som helst. Receptet räcker till 5 stycken bröd.
Portioner: 5
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 175,2
Ingredienser:
- 125 g cottage cheese
- 3 ägg
- 2 msk psylliumfrön, pulver (Husk)
- 1 msk pumpafrön
- 1 dl mandelmjöl
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk rapsolja
Gör så här:
- Ställ ugnen på 200 grader
- Blanda alla ingredienser i en köksmaskin till en deg. Dela degen i 5 lika delar och forma dem runt. Sätt på en bakplåt med bakpapper
- Borsta med vatten och toppa med pumpa frön
- Baka i mitten av ugnen i 15 minuter
- Låt vila
- Kan förvaras vid rumstemperatur i några dagar eller fryst
Per portion:
Kalorier: 175,2
Fiber (g): 4.4
Proteiner (g): 10,1
Fett (g): 12,8
Kolhydrater (g): 2,8
Socker (g): 1,5
Portioner: 5
Förberedelsetid: 10
Koktid: 15
Kök: nordiskt
Recept av Evelina Söderholm