Recept på low-carb bröd med cottage cheese

Low carb keto-bröd med cottage cheese

Detta är ett recept på saftiga low-carb bröd med cottage cheese som också är glutenfri. Brödet har hög proteinhalt och kan toppas med vad som helst. Receptet räcker till 5 stycken bröd.

Portioner: 5
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 175,2

Ingredienser:

  • 125 g cottage cheese
  • 3 ägg
  • 2 msk psylliumfrön, pulver (Husk)
  • 1 msk pumpafrön
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk rapsolja

Gör så här:

  1. Ställ ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla ingredienser i en köksmaskin till en deg. Dela degen i 5 lika delar och forma dem runt. Sätt på en bakplåt med bakpapper
  3. Borsta med vatten och toppa med pumpa frön
  4. Baka i mitten av ugnen i 15 minuter
  5. Låt vila
  6. Kan förvaras vid rumstemperatur i några dagar eller fryst

Per portion:

Kalorier: 175,2
Fiber (g): 4.4
Proteiner (g): 10,1
Fett (g): 12,8
Kolhydrater (g): 2,8
Socker (g): 1,5

Portioner: 5
Förberedelsetid: 10
Koktid: 15
Kök: nordiskt

Recept av Evelina Söderholm

Bästsäljare