veganskt glutenfritt bröd

Glutenfritt veganskt bröd

Detta är ett recept på ett glutenfritt veganskt bröd, med nyttiga fetter och hög proteinhalt! Receptet räcker till ett bröd som kan delas i 18 skivor.

Yield: 18
Cooking time: 01:00:00

Ingredienser:

  • 4 msk chia frön
  • 2,75 dl vatten
  • 1 msk psylliumfrön, pulver
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl pumpa frön
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 kopp hela linfrö
  • 0,5 dl hela mandlar
  • 0,5 dl glutenfri havremjöl
  • 1,5 tsk bröd kryddor
  • 1 tsk salt
  • 1,2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk fiber sirap guld

Gör såhär:

  1. Ställ ugnen på 175 grader
  2. Blanda chiafrön och 1,75 dl vatten - låt det svälla i 10 minuter
  3. I en annan skål, rör om 1 dl vatten med psylliumfrön. Det sväller snabbt.
  4. Lägg alla andra ingredienser i skålen med psylliumfröblandningen
  5. Lägg sedan till den svullna chian
  6. Rör samman hela degen, blanda noggrant, helst i en bakmaskin eller med händerna
  7. Klä en liten form med bakpapper (20x10cm eller motsvarande) och fyll med degen
  8. Tillaga i botten av ugnen i 1 timme
  9. Låt vila