veganskt glutenfritt bröd

Glutenfritt veganskt bröd

Detta är ett recept på ett glutenfritt veganskt bröd, med nyttiga fetter och hög proteinhalt! Receptet räcker till ett bröd som kan delas i 18 skivor.

Portioner: 18
Tillagningstid: 01:00:00
Kalorier: 167

Ingredienser:

  • 4 msk chia frön
  • 2,75 dl vatten
  • 1 msk psylliumfrön, pulver
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl pumpa frön
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 kopp hela linfrö
  • 0,5 dl hela mandlar
  • 0,5 dl glutenfri havremjöl
  • 1,5 tsk bröd kryddor
  • 1 tsk salt
  • 1,2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk fiber sirap guld

Gör så här:

  1. Ställ ugnen på 175 grader
  2. Blanda chiafrön och 1,75 dl vatten - låt det svälla i 10 minuter
  3. I en annan skål, rör om 1 dl vatten med psylliumfrön. Det sväller snabbt.
  4. Lägg alla andra ingredienser i skålen med psylliumfröblandningen
  5. Lägg sedan till den svullna chian
  6. Rör samman hela degen, blanda noggrant, helst i en bakmaskin eller med händerna
  7. Klä en liten form med bakpapper (20x10cm eller motsvarande) och fyll med degen
  8. Tillaga i botten av ugnen i 1 timme
  9. Låt vila

Att baka veganskt – hur göra det nyttigt?

Bröd är något som veganer och vegetarianer önskar att njuta av. Vår nutritionist bakar detta goda glutenfria brödet emellanåt fastän att hon inte är svuren vegan. Bara för att äta mindre kött emellanåt. Hennes tips är att vara kreativ med smaker utan att gå loss på alltför många nötter, eftersom dessa innehåller mycket kalorier. Använd detta som ett grundrecept och prova att tillsätta blåbär, lingon eller andra spännande bär.

Vegansk soppa till det veganska brödet

Vi har vidareutvecklat vårt dietkoncept och kan numera erbjuda soppor som är helt veganska. Välj din favoritsmak och tillaga en snabb lunch eller middag när du vill äta nyttigt.