nyttiga chokladbollar med banan

Nyttiga chokladbollar med banan – enkelt recept

Detta är ett gott recept på nyttiga bananchokladbollar till fika. Visste du att banan många gånger kan ersätta smör i bakning och ge ett nyttigare resultat? Droppa toppingen och spara in på kalorier i bananchokladbollarna. Dessa chokladbollar med banan innehåller endast 88 kalorier per chokladboll!

Kom ihåg: Dessa nyttiga chokladbollar får både sin sötma, smak och krämighet från bananen – så det är ett måste att använda en söt och mogen banan när du bakar med banan!

Tillagningstid: 00:30:00
Kcal: 88

Ingredienser:

  • 1 Banan, söt och mogen
  • 1,5 dl Havregryn
  • 2 msk Kakao, fettreducerad
  • ½ msk Starkt kaffe
  • 0,25 dl Kokosflingor

Gör så här:

  1. Mosa bananen och blanda därefter i alla ingredienser.
  2. Rulla till bollar.
  3. Sätt in chockladbollarna i kylen så att de får stelna något innan de serveras
  4. Förvara i kylskåp.
  5. Dessa nyttiga chokladbollar/havrebollar är perfekta att ha i kylen för att ta en kalorisnål kaka när sötsuget slår till.

Näringsinformation

Kalorier:
87,8
Fiber (g):
3,2
Proteiner (g):
2,4
Fett (g):
2,2
Kolhydrater (g):
14,6
Socker (g):
3,9

Varför är vi svenskar så förtjusta i chokladbollar?

Chokladbollen känns lika sammankopplad med den svenska fikan som kanelbulle eller kaffe. Kärt barn har många namn och den kallas även kokosboll och havreboll. Det som är så smidigt med chokladbollen är att den inte behöver gräddas och många svenskar har sin första bakningserfarenhet med just den enkla chokladbollen. Man tror att chokladbollar har bakats i svenska hem sedan 1940-talet. Att vi fikar ofta är också anledningen till att detta bakverk är tillgängligt på kafeer och hemma. På sistone har nyttiga chokladbollar blivit mer populära. Dessa kallas ibland energibollar eller rawbollar – vi gillar detta recept med sötma från bananer och lågt kaloriinnehåll.

Hur många kalorier innehåller en chokladboll?

En vanlig chokladboll har oftast väldigt många kalorier, upp till 500-600 kcal per 100 gram. Därför rekommenderar vi att du testar att baka en nyttigare chockladboll, som exempelvis det här receptet på nyttiga chokladbollar utan dadlar. Fastän att dessa chokladbollar har banan är kalorierna alltså 88 kcal per boll.

Varför är nyttiga chokladbollar en bra idé vid viktminskning?

Nutrilett pratar med många som går ner i vikt och det är ofta fika-situationer i fasen efter en VLCD-metod som kan kännas osäker. Då kan en chokladboll med lågt kaloriinnehåll vara en smart lösning att ha i kylskåpet hemma eller på jobbet.

Ett alternativ är en god bar med lågt kaloriinnehåll. Testa vår toffee fudge-bar med endast 125 kcal!

 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare