Low carb blåbärspaj

Nyttigt recept: Low carb blåbärspaj

Enkelt recept på low carb blåbärspaj. Det är utan gluten, mjölk och laktos – en vegansk paj med god smak och perfekt på sommaren. Receptet räcker till 8 portioner och tar bara 30 minuter att förbereda.

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 286

Ingredienser:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 150 g hela mandlar
  • 40 g kokosnötsolja
  • 2 msk sukrin *
  • 300 g kokosnötsgrädde
  • 200 g frysta blåbär
  • 40 g fibersirap guld
  • 2 tsk agar

Gör så här:

  1. Blanda mandlarna i en köksmaskin tills du har en blandning av mjöl och bitar
  2. Smält kokosnötsolja, rör om mandlar, kokosnötsolja, fibersirap och mandelmjöl. Pressa ut i en form och placera i kylen
  3. Häll blåbär, sukrin, agaragar och kokosnötter i en kastrull och blanda väl. Låt stå i 2 minuter. Värm sedan upp utan att koka i 2 minuter
  4. Häll blåbärsblandningen över blandingen. Sätt i kylskåp och låt stå i 30 minuter
  5. Dekorera med färska bär vid behov
  6. * Kolhydraterna i sukrin används inte som energi i kroppen

Per portion:

Kalorier: 286.3

Fiber (g): 7,4

Proteiner (g): 6.2

Fett (g): 24,9

Kolhydrater (g): 8,8

Socker (g): 4

 

Recept av Evelina Söderholm

Bästsäljare