Äntligen morgon och dags för keto frukost

Äntligen morgon och dags för keto frukost

God morgon! Stressig och kort eller njutningsfull och precis hur lång du vill, vi talar förstås om frukosten. Om du vill maxa fettförbränningen och kanske till och med går på keto-diet är det keto frukost som gäller, oavsett hur din morgon ser ut (vi hoppas förstås att den är lugn och njutningsfull). Här hittar du de recept och tips som du behöver för att ordna en lika god som nyttig och ketogen frukost. Häng med på en resa som bjuder på frukostfavoriter à la keto för dig som möter morgonen på språng och för dig som kan ta det lite lugnare. Keto frukost med eller utan ägg? Vi har recept för båda alternativen, så valet är ditt. Bon Appétit!

Keto what?

Är du osäker på vad ketos innebär? Den här artikeln har svar på dina frågor om ketos! Ketos och periodisk fasta hänger ihop. Hur? Läs om 5:2-dieten och 8:16-metoden för att fördjupa din kunskaper kring fettförbränning och viktminskning.

Keto frukost med ägg: omelett

Ägg är så keto: extremt lågt kolhydratinnehåll, högt protein och bra fett. Ingredienser som smör, broccoli, paprika, spenat och ost passar också perfekt i en ketogen frukost. Den här nyttiga omeletten med grönsaker tar 40 minuter att göra och är alltså något för de lugna och lediga morgnar när du kan njuta lite extra av tillvaron. Har du förberett kvällen innan behöver du bara sätta på ugnen och ta en skön dusch innan det är dags att hugga in på en riktigt härlig keto frukost med ägg.

Till inköpslistan:

 •       ägg
 •       smör
 •       salt
 •       peppar
 •       broccoli
 •       purjolök
 •       paprika
 •       spenat
 •       riven ost

Keto frukost utan ägg: Chiapudding

Keto frukost behöver definitivt inte innehålla ägg. Det finns massor av goda keto frukostar utan ägg. Som en nyttig chiapudding, så himla gott och världens bästa keto frukost för den stressade. Du förbereder den på kvällen och på morgonen står den där i kylskåpet och väntar på dig. Chiapuddingen innehåller chiafrön och kokos, livsmedel som är bra för förbränningen.

Den här chiapuddingen är smaksatt med choklad. Ja, du hörde rätt. Choklad, i form av Nutriletts smoothie. Så bra! Om du vill kan du byta ut chokladen mot någon annan smak. Välj då någon av de många andra goda smaker som Nutriletts smoothies finns i.

Till inköpslistan:

 •       Chiafrön
 •       Nutrilett Rich Chocolate Shake
 •       Jordgubbar

Chiapuddingen kan varieras i oändlighet genom att smaksättas med exempelvis bär, kakao, kanel, vaniljpulver och sötningsmedel (såsom sötströ).

Keto frukost med bröd

Ingen frukost utan bröd, hojtar någon. Detta goda och överjordiskt lättbakade low-carbbröd är till dig! Det tar totalt 25 minuter att baka ihop ingredienserna, som består av ketofrämjande cottage cheese, ägg, psylliumfrön, pumpafrön, mandelmjöl och rapsolja. Så många livsmedel som ökar fettförbränningen i ett enda bröd!

Receptet räcker till sju bröd som var och ett innehåller 175 kalorier. Frys in de du inte äter för att enkelt kunna lägga grunden till din keto-diet varje morgon.

Varför keto frukost?

Oavsett om du följer en keto-diet eller inte är frukosten inte bara en bra start på dagen, den ser också till att du får näring, håller ditt blodsocker på en jämn nivå och kickar igång förbränningen.

Du som har hoppat över frukosten vet förmodligen också att det ofta leder till att du…

… går all in på lunchen. Utan frukosten är det hungern som agerar, något som kan leda till att motivationen och disciplinen sänker garden. Resultatet blir att du kompenserar den uteblivna frukosten genom att äta en gigantisk portion lunch. Bye bye keto.

… frossar i snacks. Trots utebliven frukost har du lyckats ta dig igenom lunchen enligt keto-dieten och hållt ställningarna. Men, risken för att känna sug efter snabb energi riskerar att öka. På eftermiddagen dras du till snacksautomatens utbud i form av snabba och tomma kalorier. Inte keto.

… äter en middag för ett helt kompani. Om du har hoppat över en nyttig frukost och även slarvat med lunchen är blodsockret i höjd med fotknölarna. Du är inte övermänsklig, följer din överlevnadsinstinkt och har plötsligt intagit ett energivärde som räcker flera dagar. Inte heller keto.

Bästsäljare