5 2 dieten resultat från Nutrilett

5:2 dieten – allt du behöver veta för att nå resultat

Periodisk fasta eller 5:2-dieten är viktminskningsmetoden som fortsätter trenda. Dieten går ut på att du äter vanlig mat fem dagar i veckan och väldigt få kalorier två dagar i veckan. Här är information för dig som vill få bättre koll på vad dieten är och hur du kan använda den med Nutriletts produkter.

5:2-dieten fakta och bakgrund

Det var med en BBC-dokumentär det startade. ”Eat, fast and live longer” sändes i Vetenskapens värld och den nya fastetrenden drog igång i Sverige. Den brittiske läkaren och vetenskapsjournalisten Michael Mosley testade en ny diet. Han fick äta precis som vanligt fem dagar i veckan och väldigt lite de resterande två. I programmet förklarades att metoden kan hjälpa folk att gå ner i vikt och förebygga sjukdomar, så som demens. Intresset efter filmen var enormt och boken om 5:2-metoden, skriven av Michael Mosley hamnade på topplistorna.

Enkel 5:2-diet som gör att du lyckas

Dieten är lite vad den heter. Det vill säga, du fastar två av veckans dagar och äter som vanligt fem dagar. De två fastedagarna behöver inte vara i direkt anslutning till varandra. Däremot är det viktigt att verkligen avsätta två dagar i veckan åt fasta. Fastedagar ska män högst äta 600 kcal per dag medan kvinnor får nöja sig med 500 kcal per dag. Kaloriintaget är satt efter att det skall vara ungefär ¼ av det normala kaloriintaget, vilket brukar ligga på ungefär 2000-3000 kcal per dag.

Kroppens celler repareras under fasta

Här kan du läsa mer om 5:2-dieten för kvinnor och 5:2-dieten för män.
Fasta är egentligen inget nytt. Våra kroppar är på många sätt designade för att fasta eftersom vår art utvecklades under en tid då mat var en bristvara. Anledningen till att våra kroppar svarar så bra på fasta är att fastandet stämmer överens med hur vi utvecklades för att leva. Långt mycket bättre än tre regelbundna måltider per dag, enligt Molesleys bok.

Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre mattillgång, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med 5:2-metoden händer inte det, enligt beskrivningar i Michaels Mosleys bok om 5:2. Det som händer under fastedagarna är att kroppen reparerar sig själv genom att nivåerna sänks på hormonet IGF-1, som bryter ner kroppen. Tester gjorda på möss visar att under fastedagar, då cellerna inte får så mycket näring, börjar kroppen reparera befintliga celler istället för att producera nya. Skador på DNA lagas och risken för åldersrelaterade sjukdomar minskar.

För många är det lättare att orka fasta en dag vid två separata tillfällen i veckan. Då vet man att man får äta vanlig, varierad mat ett par dagar innan nästa fastedag. Att äta lite under fastan istället för ingenting har nästan gett lika bra resultat och är för de flesta lättare att följa.

Kolla in alla våra 5:2 recept!

 

5:2-diet med Nutrilett

5:2-dieten bidrar till att du går ner i vikt

Förutom de ovan nämnda fördelarna med 5:2-metoden så bidrar metoden till viktnedgång. Genom att återkommande alternera fasta med vanlig kost så sänks inte kroppens ämnesomsättning som annars kan vara ett återkommande scenario vid flertalet metoder och olika tillämpningar av fasta då kroppen sätts i svältläge. Risken för näringsbrist minskar vid tillämpning av 5:2-dieten då det finns en variation mellan kost och fasta.

För att en viktminskningsmetod ska vara effektiv och långsiktig krävs det att den är genomförbar i det långa loppet. Med 5:2-metoden får man fem dagar i veckan variationen och belöning från vanlig mat vilket gör metoden så långsiktig, populär och enkel. Nutrilett hjälper dig att förenkla även dina fastedagar så att dessa också blir enkla att genomföra.

Nutrilett med 5:2-dieten?

Nutrilett är det ledande varumärket i Norden inom viktprodukter, med vetenskapligt stöd. 20 kliniska studier visar att Nutriletts viktnedgångsprodukter fungerar och är hälsosamma. Våra kunder anser att Nutrilett är en produkt med hög kvalitet som får dem att må bra.

Genom sin sammansättning och långa erfarenhet inom vikt så passar Nutriletts produkter perfekt med 5:2-metoden. Nutrilett erbjuder enkelhet och trygghet under fastedagarna eftersom;

  • enkelt att kontrollera kaloriintaget per dag
  • högt proteininnehåll
  • trygghet eftersom man får i sig allt kroppen behöver av vitaminer och mineraler.

Bästsäljare