• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

5:2-dieten fortsätter sitt segertåg i Sverige. Det märker vi av inte minst här på bloggen – via de frågor som har strömmat in.

Den absolut vanligaste frågan handlar om vad man ska äta under de dagar som man fastar. Önskemål om tips på recept med andra ord.

Så varsågod, här kommer de första förslagen på både mättande och goda måltider anpassade för de dagar då du har tänkt att fasta. Vi börjar med en favoritfrukost och lägger sedan till en klassisk fisk som funkar lika bra som lunch eller middag.

(Och tänk på att alltid försöka stoppa i dig mer ”mättande” kalorier framför ”tomma” dito).

Supersnabba frukostdrinken
160 kcal per portion

Ingredienser – 1 portion
1 dl yoghurt naturell, (lättvarianten)
1 dl färskpressad apelsinjuice
50 g banan
1 dl hallon eller jordgubbar

Gör så här:
Lägg samtliga ingredienser i en blender eller i en bunke och ta fram din stavmixer. Mixad, fix och färdig är det en båda närande, god och nyttig frukost fem sekunder senare!

Vit fisk i paket med färskost och grönsaker efter säsong
270 kcal per portion

Ingredienser – 1 portion
150 g fryst torsk, sej eller annan vit fisk
1 skalad potatis
1 morot
50 g haricots verts eller annan böna typisk för säsongen
1 tsk smör
En nypa finhackad gräslök

Till servering:
2 matskedar valfri färskost med en lite lägre fetthalt, (cirka 10 procent)

Gör så här:
Ta fram fisken i god tid. Den ska vara halvtinad. Sätt ugnen på 200°. Skär fisken i tumtjocka skivor. Skär därefter potatis och morot i tunna skivor. Hacka haricots verts i mindre bitar. Lägg potatis- och morotsskivor tillsammans med bönorna i aluminiumfolien. Fördela fisk och gräslökshack på grönsakerna och avrunda med smöret. Salta och peppra efter tycke och smak. Se därefter till att du försluter ditt fiskpaket ordentligt. Lägg paketet i mitten av ugnen i 20 minuter. Sedan är det färdigt att avnjutas! Glöm nu inte bort att servera fiskpaketet med favoriten bland dina färskostar!

Tips;
Att skicka in 2-3 st körsbärstomater i fiskpaketet är riktigt gott då det blir ett saftigare och lite sötare slutresultat. Att pressa lite färsk citronsaft över den färdiga fisken är också något som förhöjer samma upplevelse.

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG