Vad händer i kroppen när du går på VLCD-diet?

Våra VLCD-dieter är den snabbaste vägen till att gå ner i vikt bland våra dieter. Du byter ut dina vanliga måltider mot Nutriletts VLCD-produkter, som har ett mycket lågt innehåll av kalorier. Detta gör att du ligger på ett kaloriunderskott och du går ner i vikt. Men vad händer egentligen i kroppen när du går på en Very Low Calorie Diet (VLCD)?

Vad är VLCD? Läs mer här!

Våra produkter för viktminskning (shakes, soppor och smoothies märkta med VLCD) ersätter all mat och ger sammanlagt endast 710-795 kcal per dag. Det genomsnittliga intaget av kalorier för kvinnor är cirka 2000-2500 kcal per dag. Detta ger dig full kontroll över de kalorier du konsumerar, samtidigt som du får i dig de näringsämnen du behöver.

VLCD diet ger en viktminskning

När du går på en diet för viktminskning (som VLCD är) kan du få goda resultat på grund av det stora kaloriunderskottet. Det ger en ”flygande start”, vilket också motiverar dig att fortsätta med din viktminskning.

 

Nutriletts VLCD-paket - Köp idag!

Vad händer med din kropp när du går på VLCD-diet?

När du börjar med en diet för viktminskning kommer din kropp att försvara sin nuvarande vikt, alltså din ”startvikt”. Kroppen kommer att göra allt för att inte förlora mycket vikt. Därför krävs seriösa åtaganden över lång tid för att omskola din kropp och justera den till en ny ”startvikt”. Livstilsändring kan kännas som ett utnött uttryck, men det är det som ska till.

Även om det är svårt i början av en VLCD-diet, så anpassar kroppen sig. Trötthet och huvudvärk beror främst på att kroppen har energiunderskott och det tar tid innan kroppen vänjer sig till en ny energimängd. Känslan av hunger, irritation och behovet av att äta kommer gradvis att minska under den första veckan, vilket gör det enklare att slutföra dieten.

Läs mer om VLCD diet för man

Vilket resultat ger VLCD diet från Nutrilett?

Den totala viktminskningen kommer att skilja sig mellan individer beroende på ursprunglig vikt, antal dietdagar, fysisk aktivitet, individuella faktorer etc. Vi garanterar att du går ner i vikt om du följer anvisningarna för dieten, eftersom ditt energiintag reduceras dramatiskt. Du kommer att uppleva viktminskning, men det rekommenderas att du använder dieten i 3 veckor för att få optimal resultat av Nutrilett diet.

Vill du ha hjälp med en livstilsändring? Gå med i vår kostnadsfria Willpower-grupp

Vad händer när du är klar med VLCD-dieten?

När du väl är klar med din diet startar den verkliga utmaningen! Om du går tillbaka till din vanliga kost efter avslutad diet kommer du återgå till ursprunglig vikt. Detta beror på att om du går på en diet med mycket lågt kaloriinnehåll under en längre tid så anpassar sig kroppen och förbränner färre kalorier. Därför kommer viktminskningen vara snabb i början av viktminskningsperioden för att sedan gå långsammare. Det är därför mycket viktigt att du använder Nutriletts produkter för viktminskning som en start för att ändra dina matvanor. När du är klar med dieten måste du vara medveten om energiinnehållet i maten och välja mat som ger nyttiga kalorier. Livsmedel som innehåller mycket protein och fibrer och med lågt sockerinnehåll. Nutriletts måltidsersättningsprodukter (barer och smoothies) och Nutriletts viktminskningsprogram för långsiktig viktminskning kan hjälpa dig att skapa goda vanor och behålla din vikt.

Få råd från vår alldeles egna dietist

Hur är det med träning under VLCD-diet?

Du bör inte öka din fysiska aktivitet särskilt mycket samtidigt som du börjar gå på en Nutrilett-diet för å gå ner i vikt. Din kropp kommer ha ett energiunderskott på grund av den låga mängden kalorier du får i dig. När kroppen börjar anpassa sig, kan du börja med enkla övningar som kan öka över tid.

När du går ner i vikt kommer ämnesomsättningen att minska och förbruka mindre energi. Kroppen förlorar till viss del muskelmassa och motion kan vara till stor hjälp. Promenader, cykling, simning eller annan aktivitet är viktigt för att hålla ämnesomsättningen uppe.

Det mest ideella sättet att behålla din viktminskning när du är klar är en kombination av måttlig energireducerad kost och fysisk aktivitet.

Kolla in våra VLCD paket med produkter för snabb viktnedgång. Köp idag!

Hur länge varar en Nutrilett VLCD diet?

Nutrilett rekommenderar upp till en 8 veckors diet, som en kickstart sen är det en fördel att kombinera med mat. Om du är osäker alternativt önskar längre viktnedgångsperiod bör du prata med din läkare eller dietist. Efter 8 veckors pulverdiet eller shakediet ser du resultat, beroende på utgångspunkt givetvis.

Bästsäljare