Viktminskning – kom igång med en diet

Att uppnå en hälsosam vikt handlar om att hitta en balans mellan kaloriintag och kaloriförbränning. För att uppnå viktminskning måste du förbränna fler kalorier än de du får i dig. Något av det svåraste kan vara att bestämma sig för när och hur man ska starta - som en viktexpert i över 20 år vet Nutrilett att det viktigaste är att ha en tydlig och enkel start. Vi tycker vår metod svarar bra på detta, men det är upp till dig.

En lyckad viktminskning kan ske genom flera metoder såsom ökad fysisk aktivitet eller en förändring av matvanor. För många kan detta vara tillräcklig för att gå ner i vikt.
Om du har provat dessa metoder utan lyckat resultat, kan en diet vara rätt metod för viktminskning.

Diet för viktminskning

Det finns många dieter för viktminskning att välja mellan. Vissa fokuserar på att begränsa antalet kalorier, medan andra fokuserar på att begränsa mängden kolhydrater eller fett i kosten.
Sanningen är att ingen diet är bäst för alla – men vi rekommenderar främst två dieter för effektiv och kontrollerad viktminskning – nämligen VLCD diet och periodisk fasta.

VLCD (Very Low Calorie Diet)

En ”very low calorie diet”, eller VLCD, är en diet som fungerar för snabb viktminskning och används vanligtvis under 1-3 veckors tid. Dieten innebär att du äter/dricker specialmåltider med ett totalt kaloriintag på 600-700 kcal om dagen.
Rekommenderat antal kalorier per dag är 2000 kcal för kvinnor och 2500 kcal för män, vilket innebär att VLCD-dieter innehåller färre kalorier än vanligt dagligt kaloriintag. Av den anledningen kan en sådan diet vara en effektiv metod för viktminskning.

En VLCD-diet innebär alltså att du ersätter alla dina måltider med 5-6 pulvermåltider eller färdigblandade drycker om dagen. Du kan välja mellan shakes, soppor eller smoothies. Dessa måltider är utformade för att ge dig alla näringsämnen som du behöver få i dig under dagen.

Läs mer om VLCD här 

Att välja en VLCD-diet

Alla Nutriletts dietpaket är utformade kring principen om VLCD (very low calorie diet) och total ersättning av dina måltider. Vilken diet du väljer beror bland annat på om du bara vill dricka shakes, äta soppor, eller en mix av båda.
Nutrilett har skräddarsydda paket för båda män och kvinnor och du kan välja mellan 9-dagars, 2-veckors eller 3-veckors paket.

När du har nått ditt viktmål kan du använda Nutriletts kostscheman i 3 faser och måltidsersättare för att säkerställa en säker övergång tillbaka till en vanlig diet.

Kostschema för kvinnor: 3 faser 

Kostschema för män: 3 faser 

Nutriletts VLCD-dieter

Periodisk fasta

Periodisk fasta går ut på att variera mellan perioder med fasta och normal kost.
I stället för att begränsa kaloriintaget kontinuerligt som under VLCD, så kontrollerar du istället perioderna när du gör det.

5:2-dieten är en populär metod för periodisk fasta och innebär att du minskar ditt matintag under två dagar i veckan. Under en sådan diet kan du äta normalt i fem dagar och sedan på två valfria dagar begränsar du kaloriintaget.

Eftersom inga livsmedel är förbjudna under 5 dagar i veckan, är dieter som 5:2:dieten tilltalande för många människor som försöker gå ner i vikt och förbättra hälsan på ett relativt bekvämt och kontrollerat sätt.

Att välja en 5:2 diet

Genom sin sammansättning av bars och smoothies och långa erfarenhet inom vikt så passar Nutriletts produkter perfekt med 5:2-metoden. Nutrilett erbjuder enkelhet och trygghet under fastedagarna med våra måltidsersättningar. Du kan välja mellan 5 veckors- eller 10-veckor 5:2:diet.

  • Enkelt att kontrollera kaloriintaget per dag
  • Högt proteininnehåll i våra bars och smoothies
  • Trygghet då du får i dig allt kroppen behöver av vitaminer och mineraler

Bästsäljare