Kalorisnål middag under 300 kcal

Kalorisnål middag under 300 kcal – 3 enkla, snabba recept

Här har vi samlat tre recept på kalorisnål mat för dig som vill gå ner i vikt och samtidigt äta gott. Dessa tre recept innehåller mindre än 300 kalorier per rätt och är därför utmärkta som lunch eller middag. Att äta kalorisnålt är ett bra sätt att gå ner i vikt och sedan behålla den.

Recept under 300 kalorier: Citrus-pasta med tonfisk

262 kcal/portion (1portion)

En fräsch och citrusbetonad pasta med kalorisnål squash och tonfisk.

Ingredienser:

  • 30 gram pasta
  • ½ squash
  • ½ purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk olja
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • Pressad saft från ½ citron eller lime
  • Hackad persilja
  • Salt och peppar

Gör så här:

  • Koka pastan al dente.
  • Skala och strimla squash och purjolök.
  • Stek en pressad klyfta vitlök i olja.
  • Stek lätt grönsaker och tonfisk.
  • Rör i grönsakerna och tonfisken i pastan.
  • Pressa citron eller lime och lite hackad persilja.
  • Tillsätt salt och peppar.

Läs också: Nyttig Lasagne


Maträtt under 300 kalorier: Nyttig Pytt i Panna

250 kcal/portion (1portion)

En kalorisnål pytt i panna med rotfrukter och rökt fläskkött.

Ingredienser:

  • 100 g rökt fläskkött
  • 1 morot (125 g)
  • 1 kålrot (125 g)
  • 1 rotselleri (50 g)a
  • 1 tsk olja
  • 1/2-1 dl vatten
  • Salt och peppar

Gör så här:

  • Skala och hacka grönsaker i tärningar och fräs dem i olja.
  • Tillsätt vatten och låt koka på svag värme i 7-8 minuter med locket på.
  • Tillsätt sedan salt och peppar och servera med stekt rökt svinkött.

Läs också: Tips inför julbordet


Kalorisnål kvällsmat: Hot kyckling i gryta

270 kcal/portion (1 portion)

En hot och kalorisnål kycklinggryta med spännande ingredienser.

Ingredienser:

  • 1 st. kycklingbröst (125 g)
  • Olja
  • ½ purjolök
  • 40 g svamp
  • ½ röd peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ kopp vatten
  • 1 tsk kycklingbuljong
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek (chili sås)
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 ½ kopp korn

Gör så här:

    • Stek kycklingen i olja.
    • Tillsätt purjolök, paprika, svamp och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Blanda vatten, kycklingbuljong, sojasås, sambal oelek och majsstärkelse.
    • Rör i blandningen i stekpannan och låt det småkoka i några minuter.
    • Servera med brunt ris.

Läs också: Fajitas med grillad Mango

Bästsäljare