


Nyttig lasagne – recept med tunnbröd
Recept på tunnbrödslasagne, en nyttigare lasagne utan pasta.
Receptet räcker till 3–4 personer.
Ingredienser:
- 2–3 vitlöksklyftor
- ½–1 gul lök
- 1 medelstor röd chilifrukt
- 1 paket köttfärs Här har jag använt fläskfärs.
- 1 förpackning krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 stor riven morot
- salt, peppar och basilika
- 0,5 dl vatten
- 4 dinkeltunnbröd
- 1 förpackning (400 g) mager keso
- 200 g riven ost
- olja att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader med över- och undervärme.
- Hacka vitlök, lök och chili och fräs ihop i lite olja.
- Tillsätt köttfärs och låt den bli genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, morot, kryddor och vatten.
- Lägg ett lager köttfärsblandning i en ugnsform, lägg på två tunnbröd och toppa med keso. Upprepa en gång till, och strö över riven ost.
- Gratinera i mitten av ugnen tills osten är läcker och gyllene efter ca 30 minuter.