Idas viktresa

Den här artikeln handlar om Ida och hennes viktresa med Nutriletts VLCD diet. Tidigare har hon varit igenom 2 omfattande viktresor med fantastiska resultat, men vikten kom alltid krypande tillbaka. Med stark beslutsamhet om att börja leva livet, så bestämde sig Ida för att försöka.. en… sista… gång.

Som ungdom var Ida väldigt aktiv inom sport året runt – fotboll under sommarhalvåret och hockey under vintrarna. Sedan kom tonåren, och Ida tappade sakta intresse för fotbollen. Hon började samtidigt utveckla dåliga vanor med skräpmat och godis och började känna sig alltmer otränad.

Vintern kom, och det var dags att spela hockey igen, något som Ida inte alls var redo för. Hon kände en tydlig effekt av skräpmat och utebliven träning, men fortsatte spela hela vintern ovetandes om vad som skulle hända.
I slutet av hockey-säsongen hände det som inte fick hända. Ida bröt benet under en träning, och det skulle komma att vara avgörande för Idas tillstånd framöver.
Skadan i kombination med dåliga matvanor resulterade i att Idas vikt ökade successivt. Under de första 6 månaderna efter skadan gick hon upp 35 kg.

Ida försökte därefter att gå ner i vikt vid 2 tillfällen och uppnådde fantastiska resultat genom kost och träning. Hon lyckades tappa mer än hon gick upp, men vikten kom alltid krypande tillbaka, och det tog bara några veckor innan Ida föll tillbaka på gamla dåliga vanor med skräpmat, godis och stillasittande.

Idas viktresa – hur lyckades hon?

Ida var i ett tillstånd som hon inte trivdes med. Hon handlade sina kläder på herravdelningen i storlekarna XL och XXL, samtidigt som drömmarna om hockey och fjällvandring kändes långt borta.
En dag bestämde sig Ida. En sista gång skulle hon försöka, och denna gången skulle hon lyckas.

”Den här gången så bestämde jag mig för att jag ville leva, inte bara överleva.”

Det var ambitionen om att leva livet som motiverade Ida till att bestämma sig, en gång för alla. Hon beslutade sig för att testa VLCD – en ”very low calorie diet” – och tog då hjälp av Nutrilett shakes.

Ida älskar choklad, och valde därför att dricka Nutrilett Rich Chocolate Shake som hon enkelt tillagade med vatten och en shaker.
Under dietperioden drack hon 5 stycken shakes per dag och ytterligare 3 liter vatten. Efter 3 veckors Nutrilett diet började hon successivt lägga till vanlig och nyttig mat i kosten.

Få tips och råd kring hur du får en lyckad övergång från dietperiod till normal kost. På Nutrilett har vi också massvis med nyttiga och kalorisnåla recept som kan hjälpa dig!

Sedan Ida började på sin Nutrilett viktnedgång har hon gått ner flera kilon i vikt. Det var en viktresa som bestod av dietperioder, träning och hårda rutiner – och det blev starten på hennes nya liv.

”Några extrakilon finns kvar, men viktigast är hur kläderna sitter.”

3,5 år senare håller hon fortfarande vikten på plats och lever livet till fullo! Enligt vågen har Ida de ökända 5 kilona kvar att gå ner, men hon lägger mer fokus på välmående och hur kläderna sitter. Nu handlar hon på damavdelningen igen i storlekarna ”small och ”medium” och har börjat spela hockey.

Idas tips för viktnedgång – ”vänta tills dagen efter”

Den största utmaningen för Ida var att motstå alla frestelser. Övergången från ovanor med socker och fet mat är långt ifrån enkel, och hon var tvungen att sätta upp tydliga reglar kring sitt levende – regler hon följer än idag.

”Impulsköp var helt förbjudet. Fick jag ett stort begär på chokladbollar så var jag tvungen att vänta till dagen efter.”

Det viktigaste för Ida va att aldrig ge vika för impulser. Ett akut sug på chokladbollar fick inte under några omständigheter leda till ett impulsköp nere på närbutiken. Hon lovade sig själv att alltid vänta tills dagen efter, och då var begäret ofta borta.
Ida beskriver att hon tidigare hade hanterat impulser och akuta begär dåligt. Det var inte förrän efter att chipspåsen var uppäten som hon reagerade.
Att hålla sig ifrån sina impulser och vänta till dagen efter, ledde alltså till en stor förändring för Ida.

För Ida handlar det också om att verkligen bestämma sig. Utifrån stark beslutsamhet så satte hon en tydlig plan för hur hon skulle nå sitt viktmål – och hur hon sedan skulle lyckas hålla vikten. Två väldigt olika utmaningar enligt Ida.

Idas historia ger oss insikt i hur viktigt det är med beslutsamhet, men också vikten av att sätta tydliga och långvariga mål kring din viktnedgång. Att gå ner i vikt är en sak, men att hålla vikten på plats, och att hitta tillbaka till nyttiga vanor från en diet är kanske den största av utmaningar.

Fler historier? Läs också om Niklas och hur han lyckades gå ner i vikt med Nutrilett.

VLCD-shakes

Bästsäljare