varför shakes fungerar

Varför shakes fungerar

Att dricka större delen av maten kanske inte verkar helt optimalt, men det finns många bra grunder till varför shakes fungerar om du vill gå ner i vikt. I denna artikel ger vi dig 4 bra anledningar.

Läs mer: Shakes – Fördelar och nackdelar

Så varför fungerar diet shakes från Nutrilett? Faktum är att produkten kan spela en avgörande roll i att hjälpa dig med att gå ner i vikt eller hålla den vikten du önskar.

1. Goda resultat

Om du följer ett dietprogram med shakes enligt rekommendationer, och ersätter samtliga måltider med dessa, så kommer du att se goda resultat. Du begränsar det totala kaloriintaget till 710–795 kalorier per dag, vilket är en drastisk förändring till skillnad från ett normalt dagsintag på 2000-3000 kalorier. Detta underskott av kalorier gör att du går ner i vikt. Det är just de tydliga resultaten som också kan hjälpa dig med motivationen till att fortsätta.

2. De får dig att skippa skräpmaten

Att begränsa kaloriintaget till 500-700 kalorier per dag är svårt genom vanlig kost. I många fall äter du mat, ofta skräpmat/snabbmat, som innehåller ett överskott av många onödiga ingredienser, som gör viktminskningen svårare. Ett överskott på till exempel kolhydrater omvandlas i kroppen till socker, som i sin tur omvandlas till fett.
Med shakes får du full kontroll över ditt kaloriintag och kan erssätta all skräpmat från menyn, samtidigt som du får i dig alla de proteiner, fetter, vitaminer, mineraler och fibrer som kroppen behöver.

Läs mer: Vilka shakes är bäst för viktnedgång? 

3. Det är enkelt

Dietprogram och matplaner är komplicerade medel för att gå ner i vikt. Hur mycket kolhydrater ska du äta? Vad är rätt mängd protein under dagen? Vilka är bra fetter? Dåliga fetter? Hur många kalorier innehåller potatis? – Det är tidskrävande, kostsamt och många kan bli förvirrade.
En diet är däremot enkel att följa med hjälp av shakes. Varje portion innehåller en balanserad mängd näringsämnen som är likvärdig en komplett kalorisnål måltid. Det går också fort att tillaga genom att blanda pulvret med kallt vatten och skaka. 2 minuter, så är det klart!

4. Dietperioden är kort

Du dricker ofta shakes under en period på upp till 8 veckor med ett kaloriintag på 710–795 kalorier per dag. Det kan vara tufft i starten, men perioden är lyckligtvis kort. Kom ihåg att dieter som pågår under mer än 8 veckor bör ske i samråd med en läkare – produkten bör då endast användas av personer under medicinsk / dietkontroll.

Efter att du har kickstartat din diet och gått ner i vikt så är det dags att börja med vanliga måltider igen. Men det betyder inte att du behöver sluta helt med att ersätta dina måltider. För att hålla vikten så kan du välja att ersätta 1– 2 måltider om dagen, som till exempel mellanmål. Nutrilett har ett brett sortiment av måltidsersättare såsom bars och smoothies.

Läs mer om hur du kan få en smidig övergång från din diet till vanlig kost.

Shakes fungerar! Använd de på rätt sätt och du kan gå ner i vikt på ett enkelt och säkert sätt.

Shakes

Bästsäljare