shakes för viktminskning

Vilka shakes är bäst för viktnedgång?

Shakes kan hjälpa dig med viktminskning, men det gäller att välja klokt. Vad gör en shake bra för viktminskning, och vad ska du undersöka innan du köper? I denna artikel ger vi dig tips och råd om just detta, så du kan hitta rätt bland proteinpulver, shakes och dietpulver.

Läs mer: Vad är Nutrilett Shakes?

Har shaken rätt ingredienser?

En bra shake ska inte bara ge dig ett underskott av kalorier, den bör också innehålla en rad olika näringsämnen som din kropp behöver för att fungera normalt under dieten – vara likvärdig med en balanserad måltid. För att avgöra detta så ska du läsa ingredienslistan och näringsdeklarationen noggrant innan du köper.

Läs mer om näringsinnehållet i våra Nutrilett shakes. En god balans mellan protein och kolhydrater och rik på alla de vitaminer och mineraler som kroppen behöver.

En shake bör innehålla:

Proteiner

Shakes ska innehålla en bra balans mellan proteiner och kolhydrater för att hålla dig mätt på rätt sätt. Ett överskott på kolhydrater kan nämligen omvandlas till socker, vilket i sin tur kan omvandlas till fett i kroppen.

Vitaminer och mineraler

Ett dietpulver borde vara rikt på vitaminer och mineraler. Eftersom att du ersätter hela måltider, vill du vara säker på att shaken är balanserad och innehåller alla de nyttiga vitaminer och mineraler som en vanlig måltid skulle innehålla. Vitaminer är viktiga för din kropp, speciellt under en diet, och bör därför ingå i din kost.

Fibrer

En fiberrik shake ger dig massor med energi utan att öka kalorimängden. Fibrer hjälper dessutom till att hålla dig mätt, vilket minskar suget efter mer mat. De håller också magen i balans under dieten.

Lite socker

Ett överskott på socker i din diet omvandlas till fett i kroppen. Därför borde du undvika shakes som innehåller för mycket socker, speciellt om du försöker gå ner i vikt.

En shake bör inte innehålla:

Majssirap och andra konserveringsämnen

Majssirap och hydrerande oljor är exempel på ingredienser som inte borde finnas i din shake. Majssirap innehåller höga halter av socker, och hydrerade oljor innehåller transfetter som fungerar som konservering av mat. Detta är ingredienser som påverkar din hälsa negativt och borde inte vara en del av din diet.

Det ska smaka gott

Det är viktigt att en shake smakar gott! Det är trots allt ett pulver som ska ersätta alla dina måltider under en period. Det finns ett brett utbud av smaker idag, men vårt tips är; håll det enkelt. Nutrilett shakes finns i flera goda och enkla smaker såsom Choklad, jordgubbe, vanilj, blåbär och hallon/kvarg.

Läs mer om våra goda shakes för viktnedgång:

Tips: Växla mellan olika smaker för att inte tröttna på din diet.

Det är viktigt att välja rätt shake. Nu vet du vad du ska titta efter när du ska köpa shakes. Lycka till med din viktminskning!

Nutriletts bästa shakes för viktminskning

Bästsäljare