• Supergoda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
Vegetarisk lasagne med spenat recept

Detta glutenfria och proteinrika recept på vegetarisk lasagne blir du garanterat mätt av! Receptet räcker till två portioner och innehåller bland annat spenat och svamp. Yum!

  • Portioner 2
  • Tillagningstid 00:30:00
  • Kalorier 568,1

Ingredienser:

  • 1 paket bönlasagnaplattor
  • 1 paket fryst spenat
  • 1 paket svampblandning, fryst
  • 1 paket hackade tomater
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 tsk muskotnöt

Ostsås:

  • 400 g cottage cheese (0,2% fetthalt)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk, fettfri
  • 2 msk näringsjäst

Gör såhär:

  1. Tina upp spenat och svampblandning. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda spenat, svampblandning, tomater, hackad lök, pressad vitlök och kryddor i en skål
  3. Rör ihop ost, ägg, mjölk och näringsjäst i en annan skål
  4. Sätt ihop lasagneplattorna, spenatblandningen och ostsås i en ugnsform. Toppa med ett lager ostsås för en fin yta
  5. Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt vila lite innan du serverar. Servera med en lätt sallad!

Per portion:

Kalorier: 568,1
Fiber (g): 17,8
Proteiner (g): 67,1
Fett (g): 12,3
Kolhydrater (g): 35,3
Socker (g): 24

Recept av Evelina Söderholm

Relaterade Blogginlägg