Vegetarisk lasagne med spenat
06 May 2019
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Detta glutenfria och proteinrika recept på vegetarisk lasagne blir du garanterat mätt av! Receptet räcker till två portioner och innehåller bland annat spenat och svamp. Yum!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:30:00
Kcal: 568
Ingredienser:
- 1 paket bönlasagneplattor
- 1 paket fryst spenat
- 1 paket svampblandning, fryst
- 1 paket hackade tomater
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- 1 liten gul lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 tsk timjan
- 0,5 tsk muskotnöt
Ostsås:
- 400 g cottage cheese (0,2% fetthalt)
- 1 ägg
- 0,5 dl mjölk, fettfri
- 2 msk näringsjäst
Gör så här:
- Tina upp spenat och svampblandning. Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda spenat, svampblandning, tomater, hackad lök, pressad vitlök och kryddor i en skål
- Rör ihop ost, ägg, mjölk och näringsjäst i en annan skål
- Sätt ihop lasagneplattorna, spenatblandningen och ostsås i en ugnsform. Toppa med ett lager ostsås för en fin yta
- Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt vila lite innan du serverar. Servera med en lätt sallad!
Näringsinformation
Kalorier:
568,1
Fiber (g):
17,8
Proteiner (g):
67,1
Fett (g):
12,3
Kolhydrater (g):
35,3
Socker (g):
24
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)