Vegetarisk lasagne med spenat recept

Vegetarisk lasagne med spenat

Detta glutenfria och proteinrika recept på vegetarisk lasagne blir du garanterat mätt av! Receptet räcker till två portioner och innehåller bland annat spenat och svamp. Yum!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:30:00
Kcal: 568

Ingredienser:

  • 1 paket bönlasagneplattor
  • 1 paket fryst spenat
  • 1 paket svampblandning, fryst
  • 1 paket hackade tomater
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 tsk muskotnöt

Ostsås:

  • 400 g cottage cheese (0,2% fetthalt)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk, fettfri
  • 2 msk näringsjäst

Gör så här:

  1. Tina upp spenat och svampblandning. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda spenat, svampblandning, tomater, hackad lök, pressad vitlök och kryddor i en skål
  3. Rör ihop ost, ägg, mjölk och näringsjäst i en annan skål
  4. Sätt ihop lasagneplattorna, spenatblandningen och ostsås i en ugnsform. Toppa med ett lager ostsås för en fin yta
  5. Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt vila lite innan du serverar. Servera med en lätt sallad!

Näringsinformation

Kalorier:
568,1
Fiber (g):
17,8
Proteiner (g):
67,1
Fett (g):
12,3
Kolhydrater (g):
35,3
Socker (g):
24

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare