vegetarisk lasagne med linser

Vegolasagne med linser

Det här receptet på vegetarisk lasagne med linser räcker till 6 personer och tar bara 40 minuter att laga. Perfekt för dig som ska laga middag till hela familjen eller vill slänga ihop något med rester i. Varje portion innehåller bara 442 kalorier och hela 23 gram protein. Smaklig måltid!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 6
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 441.7

Ingredienser:

  • 200g lasagneplattor, 12 st
  • 1 msk rapsolja
  • 4 stjälkar, hackade i bitar
  • 4 morötter, hackade i bitar
  • Gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • 4 dl torkade röda linser
  • 2 burkar hackade tomater, chilismak
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk curry
  • 2 matskedar grönsaksbuljongpulver eller 1 buljongtärning
  • 9 dl vatten
  • 1 dl riven mozzarella, såsom apetina mozzarella med 24% protein

Såhär gör du:

  1. Fräs löken i olja i en stor gryta tills den fått fin färg.
  2. Tillsätt morot, selleri, vitlök och chili, låt fräsa i några minuter.
  3. Tillsätt hackade tomater, soja, curry, grönsaksbuljong, vatten och linser.
  4. Koka upp och låt koka på medelhög värme i 15 minuter. Rör om ibland.
  5. Sätt ugnen på 220 grader.
  6. Placera 3 lasagneplattor i en ugnsfast form, varva linsblandningen med lasagnearken och toppa med mozzarella.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt gärna vila 10 minuter före servering.

Näringsinformation

Kalorier :
441,7
Fiber (g) :
10,5
Proteiner (g) :
23,4
Fett (g) :
6,5
Kolhydrater (g) :
66,3
Socker (g) :
12,6

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare