Vegoburgare med sötpotatispommes

Prova en ny typ av burgare, helt fri från kött. Den här vegoburgaren är enkel att göra, smakar fantastiskt och serveras med härliga tillbehör. ​Rekommenderas! Börja med att göra en mini-vegoburgare som du smakar av med kryddor. På så sätt kan du göra burgarna precis så starka eller milda som du och ditt sällskap önskar. Sedan är det dags att forma och steka burgarna.
Servera burgarna med chilimajonäs och söta krispiga sötpotatispommes.
 

Portioner: 4

Ingredienser:

  • 1,5 dl Toro Superris med quinoa, bovete och svartögda bönor
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärning Toro Grönsaksbuljong
  • 1 squash
  • 1 tsk salt
  • 50 g valnötter
  • 3 msk majsstärkelse (maizena)
  • 3 msk sojasås
  • 0,5 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk röd chili, finhackad

Sötpotatispommes:

  • 2 sötpotatisar
  • 3 msk neutral matolja

Tillbehör:

  • 1 påse hamburgerbröd
  • 1 påse salladsmix
  • 1 liten rödlök
  • 2 tomater
  • Neutral matolja till stekning
  • Salta & peppra efter smak

Gör så här:

  1. Vegoburgare: Koka superris enligt rekommendationerna på förpackningen, men tillsätt även grönsaksbuljong i det kokande vattnet. Låt svalna något. Riv en squash grovt på ett rivjärn. Lägg den rivna squashen i ett durkslag och blanda med salt. Låt detta stå i några minuter och krama sedan ut så mycket som möjligt av vätskan. Hacka lök, vitlök, ingefära och chili och fräs detta snabbt i lite olja i en stekpanna, låt svalna något. Grovhacka valnötterna och mixa dem lätt tillsammans med det kokta superriset i en matberedare. Det ska endast bli grovhackat. Tillsätt majsstärkelsen, sojasåsen och lökblandningen. Mixa snabbt ihop alla ingredienser. Om blandningen känns för löst kan du arbeta ihop den med rena händer.
  2. Ta en glasskopa och doppa den i kallt vatten och forma 4–6 burgare beroende på vilken storlek du vill ha. Pressa dem över en tallrik täckt med plastfolie tills de är ca 1–2 cm tjocka. Ställ kallt före stekning eller stek direkt i en medelvarm panna med lite olja.
  3. Sötpotatispommes: Skala potatisen och skär den i fingertjocka stavar. Lägg i kallt vatten i ca 10 min. Detta gör att de blir lite krispigare. Häll av vattnet och torka potatisen noggrant. Vänd stavarna i olja, salt och peppar. Placera ut dem med lite mellanrum på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i 225 °C i ca 25 min i mitten av ugnen.
  4. Värm hamburgerbröden i ugnen eller rosta dem i en brödrost. Bred på hamburgerdressing och lägg ihop din hamburgare med sallad, grönsaker och vegoburgare. Servera med ketchup som du kan doppa sötpotatispommesen i – smaklig måltid!

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare