Veggie Rolls

Tillaga en fräsch måltid med massor av färgglada grönsaker och testa detta lågkalorirecept på Veggie Rolls! Receptet räcker till 2 portioner och varje portion innehåller endast 263 kalorier. Det passar perfekt som snacks, oavsett om du har gäster eller inte. Följer du en lågkaloridiet så passar det även till middag eller lunch. 

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:00:00
Kcal: 263

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud*
  • 2 morötter
  • ½ squash
  • 175 g kålrot
  • 1 gul paprika
  • 125 g rödkål

Dippsås:

  • 50 g torkade tomater (100 %) ekologiska
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 2 dl vatten

Gör så här:

  1. Dippsås: Förbered genom att lägga de torkade tomaterna i vatten dagen innan och förvara dem i kylen. Nästa dag mixar du tomater, vatten och bönor till en sås i en matberedare. Tillsätt lite mer vatten om det behövs.
  2. Hacka morot, squash, kålrot, paprika och rödkål i mindre, gärna strimlade bitar eller skiva dem på en mandolin. Ta bort hela blad från vitkålen. Lägg kålbladen på köksbänken och fördela grönsakerna över dem. Rulla sedan ihop bladen och vik in sidorna. Servera hela eller halva tillsammans med dippsåsen.
  3. *Du kommer inte att behöva använda hela kålhuvudet, men det är de yttre stora bladen som är lättast att använda.

Näringsinformation

Kalorier:
263
Fibrer (g):
15,6
Protein (g):
11,8
Fett (g):
2,1 
Kolhydrater (g):
45,2 
Socker (g):
23,3

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare