


Vegetariska vårrullar -nyttigt recept
Gör dina egna vegetariska vårrullar med rispapper – och fyll i vad du har hemma! Byt ut grönsaker, nötter eller färska örter med vad du har i ditt kylskåp. En perfekt middag som blir otroligt god. Detta recept räcker till 2 portioner och tar bara 35 minuter att göra.
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:35:00
Kcal: 568
Ingredienser vårrullar:
- 1 squash (400 g)
- 2 morötter (200 g)
- ½ kål
- 1 paprika
- Färsk mynta
- Färsk koriander
- 10 stycken rispapper
- 2 msk jordnötssmör
Sås:
- 2 msk jordnötssmör
- 1 msk citronsaft
- 2 msk tahini
- 1 msk fiber sirap klar
- 1 msk sojasås
- 1,25 krm torkad ingefära
Gör så här:
- Rör alla ingredienser till en sås
- Riv squashen i en spiralskärare eller skiva med en kniv så det blir pasta »
- Riv morötterna grovt, skala paprikorna och skiva kålen. Finhacka koriander och mynta
- Sätt i allt i en stor skål med 2 matskedar sås
- Rör om.
- Koka vatten och häll i en form som är så stor att rispappret passar. Doppa rispappret några sekunder i vatten. Sätt rispapperet på en bräda och fyll med Squas-sallad, och några färska örter. Vik i kanterna och rulla ihop.
- Servera de färdiga vårrullarna med resten av såsen.
Per portion:
Kalorier: 567,9
Fiber (g): 16,9
Proteiner (g): 16,7
Fett (g): 21,9
Kolhydrater (g): 69,1
Socker (g): 16,2
Recept av Evelina Söderholm