vegetariska vårrullar

Vegetariska vårrullar

Gör dina egna vegetariska vårrullar med rispapper – och fyll i vad du har hemma! Byt ut grönsaker, nötter eller färska örter med vad du har i ditt kylskåp. En perfekt middag som blir otroligt god. Detta recept räcker till 2 portioner och tar bara 35 minuter att göra.

Yield: 2
Cooking time: 00:35:00
Calories: 567,9

Ingredienser:;Sås:

  • 1 squash (400 g)
  • 2 morötter (200 g)
  • ½ kål
  • 1 paprika
  • Färsk mynta
  • Färsk koriander
  • 10 stycken rispapper
  • 2 msk jordnötssmör

Sås:

  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk tahini
  • 1 msk fiber sirap klar
  • 1 msk sojasås
  • 1,25 krm torkad ingefära

Gör såhär:

  1. Rör alla ingredienser till en sås
  2. Riv squashen i en spiralskärare eller skiva med en kniv så det blir pasta »
  3. Riv morötterna grovt, skala paprikorna och skiva kålen. Finhacka koriander och mynta
  4. Sätt i allt i en stor skål med 2 matskedar sås
  5. Rör om.
  6. Koka vatten och häll i en form som är så stor att rispappret passar. Doppa rispappret några sekunder i vatten. Sätt rispapperet på en bräda och fyll med Squas-sallad, och några färska örter. Vik i kanterna och rulla ihop.
  7. Servera de färdiga vårrullarna med resten av såsen.