vegetariska nachos

Vegetariska nachos

Nachos är riktigt smarrigt och här kommer ett recept på nachos med god och fräsch topping. Receptet räcker till 3 portioner, perfekt för vardagsmiddag eller fest. Mums!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 3
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 551

Ingredienser:

  • 1 påse 185 g tortillachips, cheese
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 burk svarta bönor, 400/240g
  • 1 påse tacokryddor, utan socker
  • ½ gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tomater, finhackade
  • ½ avokado
  • 1 knippe vårlök, tunt hackad
  • ½ citron
  • 1 jalapeños, i skivor
  • Lite färsk koriander

Såhär gör du:

  1. Värm oljan i en stekpanna och stek löken på medium värme i några minuter tills den har blivit mjuk.
  2. Tillsätt krossade tomater, tacokryddor och bönor och koka upp.
  3. Rör ihop tomater, avokado, vårlök, pressad saft från citron och salt till en sallad.
  4. Lägg tortillachipsen i en serveringsskål eller dela upp dem i portionsskålar. Lägg på bönblandningen och sallad, ta inte med överflödig vätska.
  5. Toppa med jalapeños och färsk koriander – servera!

Näringsinformation

Kalorier:
551
Fiber (g) :
14,4
Proteiner (g) :
15,9
Fett (g) :
26,5
Kolhydrater (g) :
56,3
Socker (g) :
12,2

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare