Vegetariska nachos
16 August 2021
Uppdaterad 08 September 2023
Skriven av:
Linda Strand
Nachos är riktigt smarrigt och här kommer ett recept på nachos med god och fräsch topping. Receptet räcker till 3 portioner, perfekt för vardagsmiddag eller fest. Mums!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 3
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 551
Ingredienser:
- 1 påse 185 g tortillachips, cheese
- 1 tsk rapsolja
- 1 burk svarta bönor, 400/240g
- 1 påse tacokryddor, utan socker
- ½ gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 2 tomater, finhackade
- ½ avokado
- 1 knippe vårlök, tunt hackad
- ½ citron
- 1 jalapeños, i skivor
- Lite färsk koriander
Såhär gör du:
- Värm oljan i en stekpanna och stek löken på medium värme i några minuter tills den har blivit mjuk.
- Tillsätt krossade tomater, tacokryddor och bönor och koka upp.
- Rör ihop tomater, avokado, vårlök, pressad saft från citron och salt till en sallad.
- Lägg tortillachipsen i en serveringsskål eller dela upp dem i portionsskålar. Lägg på bönblandningen och sallad, ta inte med överflödig vätska.
- Toppa med jalapeños och färsk koriander – servera!
Näringsinformation
Kalorier:
551
Fiber (g) :
14,4
Proteiner (g) :
15,9
Fett (g) :
26,5
Kolhydrater (g) :
56,3
Socker (g) :
12,2
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)