
Vegetariska köttbullar med kikärtor
Detta är ett recept på läckra vegetariska köttbullar med kikärtor. De är lätta att tillaga och de lagas i ugnen. Servera köttbullarna med linspasta, röd pesto och arugula för en balanserad och nyttig måltid. Njut!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 4
Tillagningstid: 01:00:00
Kcal: 235
Ingredienser:
- 1 burk kokta kikärter
- 3 dl solrosfrön
- 0,75 dl fiberhusk
- 1/2 gul lök
- 1 dl vatten
- 1 matsked sojasås
- 1 msk pofiber
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda solrosfrön i en köksmaskin till en fast massa
- Riv löken grovt
- Tillsätt lök, kikärter, vatten, soja, salt, peppar och vitlök
- Blanda till en smidig deg
- Lägg till fiberhusk och pofiber, se till att det blandas bra
- Rulla till bollar och lägg dem på en bakplåt med bakpapper
- Stek i mitten av ugnen i 15 minuter, vänd sedan bollarna och stek i 10 minuter
Näringsinformation
Kalorier:
234,7
Fiber (g):
16,1
Proteiner (g):
8,9
Fett (g):
11,1
Kolhydrater (g):
17,5
Socker (g):
1,6
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)