Vegetarisk wok med kokosmjölk
10 July 2019
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Detta är ett recept på en vegetarisk wok med kokosmjölk och massor av goda grönsaker. Det innehåller mindre än 600 kcal per portion och räcker till 2 portioner. För att göra en low carb wok kan du alltid ersätta risnudlarna med bönpasta.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 592
Ingredienser:
- ½ burk kokosmjölk lätt (6,7%)
- 2 dl jordnötssmör, utan salt
- 2 dl vatten
- 3 msk sojasås
- 2 msk fräsch ingefära
- 1 msk honung
- ½ lime
- 1 tsk sriracha
- 2 vitlöksklyftor
- 1 pack ris nudlar
- 2 dl edamam bönor
- 1 msk sesamolja
- ½ gullök
- 2 paprika
- 2 morötter
- 2 tsk sesamfrön
- 1 bunt koriander
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt edamamebönorna i sista minuten
- Skölj med kallt vatten
- Finriv ingefära och vitlök
- Blanda i kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, sojasås, den knäckta ingefära och vitlök, honung, sriracha och pressa saften från limen i en kastrull
- Värm såsen på låg värme
- Skär lök och paprika
- Stek löken i ca 5 minuter på hög värme
- Sätt ner värmen och tillsätt paprika och morötter, stek i 2-3 minuter
- Lägg sedan till såsen och nudlar
Näringsinformation
Kalorier:
592
Fiber (g):
8.2
Proteiner (g):
16,6
Fett (g):
24,6
Kolhydrater (g):
72,9
Socker (g):
11,9
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)