
Vegetarisk wok med kokosmjölk
Detta är ett recept på en vegetarisk wok med kokosmjölk och massor av goda grönsaker. Det innehåller mindre än 600 kcal per portion och räcker till 2 portioner. För att göra en low carb wok kan du alltid ersätta risnudlarna med bönpasta.
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 592
Ingredienser:
- ½ burk kokosmjölk lätt (6,7%)
- 2 dl jordnötssmör, utan salt
- 2 dl vatten
- 3 msk sojasås
- 2 msk fräsch ingefära
- 1 msk honung
- ½ lime
- 1 tsk sriracha
- 2 vitlöksklyftor
- 1 pack ris nudlar
- 2 dl edamam bönor
- 1 msk sesamolja
- ½ gullök
- 2 paprika
- 2 morötter
- 2 tsk sesamfrön
- 1 bunt koriander
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt edamamebönorna i sista minuten
- Skölj med kallt vatten
- Finriv ingefära och vitlök
- Blanda i kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, sojasås, den knäckta ingefära och vitlök, honung, sriracha och pressa saften från limen i en kastrull
- Värm såsen på låg värme
- Skär lök och paprika
- Stek löken i ca 5 minuter på hög värme
- Sätt ner värmen och tillsätt paprika och morötter, stek i 2-3 minuter
- Lägg sedan till såsen och nudlar
Per portion:
Kalorier: 592
Fiber (g): 8.2
Proteiner (g): 16,6
Fett (g): 24,6
Kolhydrater (g): 72,9
Socker (g): 11,9
Recept av Evelina Söderholm