Vegetarisk taco

Detta recept på vegetarisk taco är både superenkelt och väldigt gott! Receptet är för 4 portioner, men kom ihåg att börja blötlägga de gula ärtorna 12 timmar i förväg.
​Variera tacofredagen med detta recept!
 

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:12:00
Kcal: 554

Tacoröra:

  • 2,5 dl gula ärter
  • 4 dl vatten
  • 1 påse tacokrydda utan socker

Yoghurt-guacamole:

  • 1 avokado
  • 1,5 dl turkisk yoghurt 10 %
  • ½ lime
  • 0,5 tsk salt

Snabbpicklad rödlök:

  • 1 röd lök
  • ½ lime

Tillbehör:

  • 8 tortillabröd
  • 1 jalapenos
  • Några blad koriander

Gör så här:

  1. Blötlägg de gula ärterna 12 timmar i förväg.
  2. Mixa ärterna lätt i en matberedare – det ska fortfarande finnas små bitar kvar. Lägg i en kastrull med vatten, låt blandningen koka upp och koka i 10 minuter. Tillsätt tacokrydda och låt den sedan stå kvar på eftervärmen i ytterligare 5 minuter.
  3. Guacamole: mosa avokadon med en gaffel. Tillsätt yoghurt, lime och salt – rör om.
  4. Snabbpicklad rödlök: Skiva löken och pressa limen över den. Massera in limesaften och låt stå tills det är dags att servera.
  5. Servera tacoröran tillsammans med guacamole, picklad rödlök, tortilla, skivad jalapenos och koriander.

Näringsinformation

Kalorier:
554,3 
Fibrer (g):
12,1 
Protein (g):
21,2
Fett (g):
15,9
Kolhydrater (g):
76,4
Socker (g):
6,3 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare