


Vegetarisk quesadilla
Detta recept på quesadilla är både enkelt, gott och vegetariskt. En riktigt cheesy quesadilla – perfekt för ostälskaren! Receptet räcker till 4 portioner och varje portion innehåller endast 439 kalorier. Passar bra som en enkel middag, som sidorätt eller som en del av ett tapasbord.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 4
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 439
Ingredienser:
- 8 tortillabröd
- 1 förpackning philadelphia
- 250 g fryst spenat
- 1 krm cayennepeppar
- 100 g riven mozzarella
- 1 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
- Värm spenaten i en kastrull. Ställ bort från plattan och rör ner philadelphia, salt, peppar, cayennepeppar och riven mozzarella. Bred ut fyllningen på hälften av tortillabröden (4 st).
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme (utan olja/smör) och lägg ett tortillabröd med fyllning i stekpannan och placera ett "tomt" tortillabröd ovanpå. Stek cirka 4 minuter på varje sida. Skär i mindre bitar eller servera som de är.
Näringsinformation
Kalorier:
439
Fibrer (g):
3,4
Protein (g):
16,3
Fett (g):
20,3
Kolhydrater (g):
46,6
Socker (g):
4
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)