vegetarisk pizza med mozzarella

Vegetarisk pizza med mozzarella

Detta är ett recept på en vegetarisk pizza med mozarella. Den är nyttig och innehåller mycket protein. Ett bra tips är att göra dubbla recept – frys en botten – så att du alltid har en nyttig  pizza tillgänglig! Receptet räcker till 6 portioner.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 6
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 439,8

Ingredienser:

  • 1 dl cottage cheese
  • 12 dl havremjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk tomatsås utan tillsatt socker
  • 1 påse italiensk mozzarella (vegetarisk)
  • 2 svampar
  • 8-10 små tomater
  • 1 säck med arugula

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda havremjöl, bakpulver och salt i en köksmaskin. Lägg mjölet åt sidan
  3. Blanda cottage cheese och ägg i köksmaskinen till en jämn massa
  4. Rör sedan massan tillsammans med havregryn till en deg
  5. Fördela degen på en bakplåt med bakpapper
  6. Häll över tomatsås och toppa med tomat, mozzarella och svamp
  7. Stek i 20 minuter i mitten av ugnen
  8. Ta ut och toppa med arugula innan du serverar

Näringsinformation

Kalorier:
439,8
Fiber (g):
6.3
Proteiner (g):
26,4
Fett (g):
15,2
Kolhydrater (g):
46,7
Socker (g):
4,9

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare