


Vegetarisk pizza med mozzarella
Detta är ett recept på en vegetarisk pizza med mozarella. Den är nyttig och innehåller mycket protein. Ett bra tips är att göra dubbla recept – frys en botten – så att du alltid har en nyttig pizza tillgänglig! Receptet räcker till 6 portioner.
Portioner: 6
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 439,8
Ingredienser:
- 1 dl cottage cheese
- 12 dl havremjöl
- 4 ägg
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 burk tomatsås utan tillsatt socker
- 1 påse italiensk mozzarella (vegetarisk)
- 2 svampar
- 8-10 små tomater
- 1 säck med arugula
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda havremjöl, bakpulver och salt i en köksmaskin. Lägg mjölet åt sidan
- Blanda cottage cheese och ägg i köksmaskinen till en jämn massa
- Rör sedan massan tillsammans med havregryn till en deg
- Fördela degen på en bakplåt med bakpapper
- Häll över tomatsås och toppa med tomat, mozzarella och svamp
- Stek i 20 minuter i mitten av ugnen
- Ta ut och toppa med arugula innan du serverar
Per portion:
Kalorier: 439,8
Fiber (g): 6.3
Proteiner (g): 26,4
Fett (g): 15,2
Kolhydrater (g): 46,7
Socker (g): 4,9
Recept av Evelina Söderholm