Vegetarisk Pasta Carbonara

Morotsbacon smakar faktiskt väldigt gott, och i detta recept på vegetarisk pasta carbonara hittar du denna nyttigare och ganska lika ingrediensen.  Receptet räcker till 2 portioner och är en nyttigare version av vanlig carbonara. Perfekt till middag eller fest.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:30:00
Kcal: 674,9

Carbonarasås

  • 2 ägg
  • 1 dl grana padano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl gröna ärter

Morotsbacon

  • 2 morötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk salt med rökt smak

Pasta

  • 1 paket färsk spagetti

Gör så här

  1. Bacon: Sätt ugnen på 160 grader. Skiva morötterna på längden med en mandolin, ca 2 mm tunna. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rör samman olja, vitlökspulver och salt. Pensla över morötterna och sätt in mitt i ugnen i 20 minuter eller tills de har blivit krispiga. Låt vila och hacka i ännu mindre bitar.
  2. Pasta: Koka enligt instruktionerna på paketet. Häll av vattnet, men ta vara på lite av pastavattnet.
  3. Carbonarasås: Rör samman ägg, riven ost och svartpeppar. Tillsätt pastan på låg värme. Rör runt och späd ut med pastavattnet vid behov. Tillsätt de gröna ärterna och hälften av morotsbaconet. Toppa med resten av morotsbaconet och eventuellt färska örter.

Näringsinformation

Fibrer (g):
7,9
Protein (g):
31,6
Fett (g):
21,3
Kolhydrater (g):
85,3
Socker (g):
6

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare