vegetarisk grillmat

Vegetarisk grillmat – Blomkålskotletter med fräsch sallad

Givetvis kan man även slänga något vegetariskt på grillen! Här är ett recept på riktigt goda blomkålskotletter med en fräsch sallad, helt perfekt i sommarvärmen och passar lika bra till en vardag som till grillfest i trädgården. Receptet räcker till 2 portioner och tar bara 10 minuter att förbereda.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 165.6

Ingredienser:

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 msk grillmarinad
  • 100 g granatäpplekärnor
  • 1 knippe vårlök, finhackad
  • 1 tsk valnötsolja eller olivolja
  • Saften från ½ citron
  • 2 krm salt
  • peppar

Såhär gör du:

  1. Skär ut ”kotletter” från mitten av blomkålen. Pensla kotletterna med grillmarinad. Grilla på grillen någon minut per sida så att de får fin färg.
  2. Ta resten av blomkålen och riv den grovt i en köksmaskin eller på ett rivjärn. Blanda den rivna blomkålen med granatäpple, vårlök, olja, citronsaft salt och peppar. Servera med blomkålskotletterna.

Näringsinformation

Kalorier :
165,6
Fiber (g) :
6,3
Proteiner (g) :
4,9
Fett (g) :
9,1
Kolhydrater (g) :
20,6
Socker (g) :
11,2

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare