Vegetarisk grillmat – Blomkålskotletter med fräsch sallad
16 August 2021
Uppdaterad 11 September 2023
Skriven av:
Linda Strand
Givetvis kan man även slänga något vegetariskt på grillen! Här är ett recept på riktigt goda blomkålskotletter med en fräsch sallad, helt perfekt i sommarvärmen och passar lika bra till en vardag som till grillfest i trädgården. Receptet räcker till 2 portioner och tar bara 10 minuter att förbereda.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 165.6
Ingredienser:
- 1 stort blomkålshuvud
- 2 msk grillmarinad
- 100 g granatäpplekärnor
- 1 knippe vårlök, finhackad
- 1 tsk valnötsolja eller olivolja
- Saften från ½ citron
- 2 krm salt
- peppar
Såhär gör du:
- Skär ut ”kotletter” från mitten av blomkålen. Pensla kotletterna med grillmarinad. Grilla på grillen någon minut per sida så att de får fin färg.
- Ta resten av blomkålen och riv den grovt i en köksmaskin eller på ett rivjärn. Blanda den rivna blomkålen med granatäpple, vårlök, olja, citronsaft salt och peppar. Servera med blomkålskotletterna.
Näringsinformation
Kalorier :
165,6
Fiber (g) :
6,3
Proteiner (g) :
4,9
Fett (g) :
9,1
Kolhydrater (g) :
20,6
Socker (g) :
11,2
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)