
Vegetarisk couscous
Detta recept på vegetarisk couscous är enkelt att tillaga och kan varieras på många olika sätt. Använd de grönsaker du har hemma och skapa en varierad huvud- eller sidorätt till dagens middag. Rätten kan göras glutenfri genom att använda majscouscous. Receptet räcker till 2 portioner.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 595
Grönsaker:
- 1 msk olivolja
- 125 g champinjoner
- 2 gulbetor
- 2 morötter
- 0,5 röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tomat
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1,5 förpackning spenat (50 g)
Topping:
- 1 msk Harissa
- 1 dl turkisk yoghurt
Couscous:
- 2,5 dl couscous, fullkorn
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva alla grönsaker till ungefär samma storlek. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i 20 minuter, stäng sedan av ugnen och låt grönsakerna stå kvar i ytterligare 20 minuter på eftervärmen
- Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. Rör ihop de ugnsbakade grönsakerna med couscous och toppa med lite harissa och yoghurt. Servera!
Näringsinformation
Kalorier:
595,3
Fibrer (g):
12,8
Protein (g):
22,1
Fett (g):
16,6
Kolhydrater (g):
85,7
Socker (g):
15,1
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)