Vegetarisk couscous

Detta recept på vegetarisk couscous är enkelt att tillaga och kan varieras på många olika sätt. Använd de grönsaker du har hemma och skapa en varierad huvud- eller sidorätt till dagens middag. Rätten kan göras glutenfri genom att använda majscouscous. Receptet räcker till 2 portioner. 

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 595

Grönsaker:

  • 1 msk olivolja
  • 125 g champinjoner
  • 2 gulbetor
  • 2 morötter
  • 0,5 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tomat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 förpackning spenat (50 g)

Topping:

  • 1 msk Harissa
  • 1 dl turkisk yoghurt

Couscous:

  • 2,5 dl couscous, fullkorn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva alla grönsaker till ungefär samma storlek. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i 20 minuter, stäng sedan av ugnen och låt grönsakerna stå kvar i ytterligare 20 minuter på eftervärmen
  2. Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. Rör ihop de ugnsbakade grönsakerna med couscous och toppa med lite harissa och yoghurt. Servera!

Näringsinformation

Kalorier:
595,3 
Fibrer (g):
12,8 
Protein (g):
22,1 
Fett (g):
16,6 
Kolhydrater (g):
85,7 
Socker (g):
15,1 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare