Vegetarisk burrito

Detta recept på vegetarisk burrito görs lätt på rester och passar utmärkt som lunch. Tillagas enkelt av middagsresterna och kan sedan ätas som lunch dagen efter.​ Använd det du har i kylen och rulla ihop det i en tortilla. Mums! Receptet är enkelt att laga och räcker till 2 portioner. 

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:40:00
Kcal: 690

Ris:

  • 2 dl kokt ris
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk citronsaft

Bönröra:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 förpackning kidneybönor
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk chilisås

Övrigt:

  • 4 tortillabröd, stora
  • ½ majskolv
  • 0,5 dl creme fraiche lätt 18 %

Gör så här:

  1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Koka majskolven i 5 minuter. Tillsätt koriander och citronsaft till riset och rör ihop. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna tills löken har fått färg. Tillsätt gurkmeja, kidneybönor och chilisås.
  2. Fördela över tortillabrödet och klicka lite creme fraiche på toppen. Tillsätt bönblandningen och riset. Lägg på majs. Vik in sidorna av brödet och rulla ihop till en burrito.
  3. Ta i lite när du rullar ihop dem så håller de ihop bättre.

Näringsinformation

Kalorier:
690,3 
Fibrer (g):
13,9
Protein (g):
23,4 
Fett (g):
15,8 
Kolhydrater (g):
113,7
Socker (g):
12,1 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare