
Vegetarisk biff med fetaost
Om du vill äta mindre kött i vardagen, eller är vegetarian, är det här receptet på vegetarisk biff med fetaost perfekt! Quinoa är ett proteinrikt frö fullt av näringsämnen – så dessa biffar är perfekta att äta om du har quinoa-rester. Receptet är glutenfritt och räcker till 4 portioner. Ät det med burgerbröd eller potatis och sås. Yum!
Portioner: 4
Tillagningstid: 00:25:00
Kalorier: 291
Ingredienser:
- 2 dl kokt quinoa
- 220 g squash
- 3 ägg
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 paket fetaost (150 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl pufffiber
- ½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Riv squash och pressa ut all vätska
- Häll de soltorkade tomaterna, smula osten och kläm vitlöken
- Blanda alla ingredienser till en deg.
- Smaka av med salt och peppar
- Forma ”degen” i 8 lika stora biffar och lägg på en bakplåt med bakpapper
- Tillaga i mitten av ugnen i 15 minuter, vänd steken och koka i ytterligare 10 minuter
Per portion:
Kalorier: 290,8
Fiber (g): 4.3
Proteiner (g): 15,1
Fett (g): 19,2
Kolhydrater (g): 13,3
Socker (g): 3,9
Recept av Evelina Söderholm