vegetarisk biff

Vegetarisk biff med fetaost

Om du vill äta mindre kött i vardagen, eller är vegetarian, är det här receptet på vegetarisk biff med fetaost perfekt! Quinoa är ett proteinrikt frö fullt av näringsämnen – så dessa biffar är perfekta att äta om du har quinoa-rester. Receptet är glutenfritt och räcker till 4 portioner. Ät det med burgerbröd eller potatis och sås. Yum!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 291

Ingredienser:

  • 2 dl kokt quinoa
  • 220 g squash
  • 3 ägg
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 paket fetaost (150 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl pufffiber
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Riv squash och pressa ut all vätska
  3. Häll de soltorkade tomaterna, smula osten och kläm vitlöken
  4. Blanda alla ingredienser till en deg.
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Forma ”degen” i 8 lika stora biffar och lägg på en bakplåt med bakpapper
  7. Tillaga i mitten av ugnen i 15 minuter, vänd steken och koka i ytterligare 10 minuter

Näringsinformation

Kalorier:
290,8
Fiber (g):
4.3
Proteiner (g):
15,1
Fett (g):
19,2
Kolhydrater (g):
13,3
Socker (g):
3,9

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare