veganska brownies

Veganska brownies

Brownies är den perfekta desserten – i ensamt majestät eller tillsammans med glass och bär. Det här receptet på veganska brownies är perfekt för alla veganer, men också för annan slags kosthållning. Brownien blir riktigt smarrig och receptet räcker till 10 bitar, där varje bit innehåller 217 kalorier.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 10
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 217.6

Ingredienser:

  • 125 g vegansk choklad, mörk
  • 50 g kokosolja
  • 1 dl sukrin gold*
  • 10 dadlar, blötlagda
  • 3 msk tapiokastärkelse + 9 msk vatten, 135 ml
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kakao
  • ½ krm salt

Såhär gör du:

  1. Smält choklad och kokosolja i ett vattenbad.
  2. Kör dadlar och 0,5 dl vätska från blötläggningen i en mixer eller köksmaskin. Tillsätt tapioka och vatten. Tillsätt därefter resten av alla ingredienser och mixa till en slät smet. Tillsätt avslutningsvis den smälta chokladen och kör lite till i mixern.
  3. Häll smeten i en form som klätts med bakplåtspapper (20x20 cm) och grädda mitt i ugnen i 25 minuter, eller tills brownien är genomgräddad. Ta ut och låt svalna helt. Servera!
  4. *Beroende på hur söt chokladen är kan man behöva mer eller mindre Sukrin. Smaka av!

Näringsinformation

Kalorier :
217,6
Fiber (g) :
4,7
Proteiner (g) :
4
Fett (g) :
17,7
Kolhydrater (g) :
10,4
Socker (g) :
5,2

Bästsäljare