Vegansk Tikka Masala

Oavsett om du är vegan eller bara vill äta mindre kött kommer det här receptet på vegansk tikka masala att smaka fantastiskt. Rätten är enkel att tillaga och har en hög proteinhalt. Servera till exempel med naan, ris eller andra valfria tillbehör. Receptet räcker till 4 portioner och tar bara 25 minuter att göra!

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 254

Ingredienser:

  • 1 paket filébitar från Hälsans Kök
  • 2 dl kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk (12 g) färsk ingefära
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk tikka masala kryddpasta

Gör så här:

  1. Finhacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs lök och vitlök på medelvärme i några minuter.
  2. Tillsätt tomatpuré, hackade tomater, kryddpasta och filébitarna.
  3. Riv ingefäran fint och tillsätt kikärtorna.
  4. Värm upp och servera.

Näringsinformation

Kalorier:
254,2
Fibrer (g):
6,9 
Protein (g):
22,2 
Fett (g):
10,2  
Kolhydrater (g):
15,2 
Socker (g):
9,0

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare