vegansk sushi

Vegansk sushi

Det behöver inte vara krångligt att göra sin egen sushi, i alla fall inte om man följer det här receptet på vegansk sushi. Receptet räcker till 4 portioner – 48 bitar – och passar lika bra till middag som till lunch, både till vardags och till fest.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 231.1

Ingredienser:

  • 250 g sushiris
  • 2 msk sukrin
  • 2 msk risvinäger
  • 4 nori-ark
  • ¼ avokado
  • ½ morot
  • 1 selleristjälk
  • ¼ mango

Såhär gör du:

  1. Koka riset efter anvisningarna på paketet och låt vila. Smaksätt riset med sukrin och risvinäger. Skär morot, avokado, mango och selleri i långa stänger.
  2. Lägg nori-ark på en sushimatta eller en bit aluminiumfolie, ta ¼ av riset och tryck ut tunt över hela arket. Fördela mango och selleri längst ner på arket och rulla försiktigt ihop rullen. Gör ytterligare en rulle med mango och selleri, samt två rullar med morot och avokado. Låt rullarna vila en stund i kylskåpet innan du tar ut dem och skär rullarna i lagom stora bitar med en vass kniv.
  3. Servera med exempelvis soja, inlagd ingefära och wasabi.

Näringsinformation

Kalorier :
231,1
Fiber (g) :
0,3
Proteiner (g) :
5,4
Fett (g) :
0,6
Kolhydrater (g) :
50,6
Socker (g) :
0,8

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare