Vegansk snickerskaka. Foto.

vegansk snickerskaka

Om du gillar snickers kommer du att älska det här receptet på vegansk snickerskaka! Detta är en vegansk och enkel no-bake-cake som tar cirka 1 timme att tillaga (30 minuter att förbereda och 35 minuter i frysen), sedan är den redo att serveras! Receptet räcker till 12 bitar, och varje bit innehåller 280 kalorier

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 12
Tillagningstid: 00:35:00
Kcal: 280

Ingredienser:

  • 36 st dadlar
  • 6 msk jordnötssmör
  • 3 msk veganskt vaniljproteinpulver
  • 4,5 g salt
  • 6 msk vatten
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl jordnötter
  • 150 g 70 % Lindt choklad

Gör så här:

  1. Mixa dadlar, jordnötssmör, proteinpulver, salt och vatten i en matberedare till en slät "karamell". Ställ åt sidan.
  2. Mixa havregrynen i matberedaren tills de har blivit till ett fint mjöl.
  3. Tillsätt hälften av karamellen i havregrynen och fortsätt köra matberedaren tills allt har blandat sig. Tryck ut i en brödform med bakplåtspapper och ställ in i frysen i 5 minuter.
  4. Smält chokladen. Ta ut botten ur frysen. Fördela karamellen ovanpå bottnen, toppa med jordnötter och bred till sist den smälta chokladen på toppen. Ställ in i frysen i 30 minuter.
  5. Ställ fram, dela i bitar och servera!

Näringsinformation

Kalorier: :
280,1
Fibrer (g): :
9,5
Protein (g): :
8,3
Fett (g): :
15
Kolhydrater (g): :
26
Socker (g): :
17,5

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare