vegansk pizza

Vegansk pizza

Vegansk pizza kan smaka gott, den med och den här pizzan toppas av många godsaker. Receptet räcker till 6 portioner och du kan i princip toppa den med alla dina favoriter.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 6
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 374.3

Ingredienser:

  • 1/2 paket jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 160 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olja
  • ½ rödlök
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • ½ squash, i skivor
  • Lite rucolasallad

Såhär gör du:

  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt resten av ingredienserna, knåda degen i minst 10 minuter och låt jäsa 60 minuter under en kökshandduk.
  2. Sätt ugnen på 200 grader, gärna pizzafunktion.
  3. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och kör dem i en köksmaskin till en jämn kräm. Tillsätt tomatpuré, vatten och olja, gärna från de soltorkade tomaterna och kör lite till.
  4. Baka ut pizzadegen på en långpanna med bakplåtspapper. Bred på tomatkrämen och toppa med grönsakerna.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått en gyllene färg.
  6. Toppa med lite rucola och servera.

Näringsinformation

Kalorier :
374,3
Fiber (g) :
5,4
Proteiner (g) :
9,9
Fett (g) :
12,4
Kolhydrater (g) :
52,1
Socker (g) :
5

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare