Vegansk oreotårta på tallrik med sked. Foto.

Vegansk oreotårta

Detta är ett enkelt recept på en fryst vegansk oreotårta med få ingredienser. Kexen räknas som hälsokost och är fria från gluten, ägg, mjölk och socker. Hemligheten är att använd en riktigt krämig kokosmjölk! Receptet är superenkelt och räcker till 4 portioner. Perfekt både att bjuda på och njuta av på egen hand. Varje portion innehåller 323 kalorier.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 323

Ingredienser:

  • 1 paket Oreokex (utan socker)
  • 2 msk margarin (40 %)
  • 1 förpackning påMACKAN från Oatly
  • 0,5 förpackning kokosmjölk 18 %
  • 1 msk fibersirap clear

Gör så här:

  1. Öppna kexen och skrapa bort den vita krämen. Lägg kexen i en matberedare och den vita krämen i en separat skål.
  2. Mixa kexen till smulor i matberedaren. Smält sedan margarinet och häll ner det i kexsmulorna. Mixa tills allt är ihopblandat och tryck ut massan i en silikonform (15 cm).
  3. Rör ihop den vita krämen från kexen med påMACKAN, fibersirap och kokosmjölk.
  4. Häll ner i formen. Ställ in i frysen i 1 timme. Servera!

Näringsinformation

Kalorier::
323,1
Fibrer (g): :
5,4
Protein (g): :
3,0
Fett (g): :
22,5
Kolhydrater (g): :
24,1
Socker (g): :
2,2

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare