
Vegansk äpplekaka med havregryn
Vegansk äpplekaka, en snabb och enkel efterrätt! Äppelkakan är vegansk och gjord på havregryn – extremt god! Receptet räcker till 4 portioner och varje servering innehåller bara 165 kcal.
Portioner: 4
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 165
Vegansk äpplekaka med havregryn
- 2 äpple
- 4 färska dadlar
- 1 dl riven kokosnöt
- 1 tsk chia frö
- 1 dl havremjöl
- 2 tsk vegansk margarin 60%
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Torka, kärna och skiva äpplen tunt
- Placera äppelskivorna i en ugnsform
- Blanda dadlar, kokos, chia, havregryn och margarin tillsammans med händerna tills det blir en smulig massa
- Sprid massan över äpplena
- Stek lågt i ugnen i 20 minuter, tills kakan är gyllenbrun.
- Ät som det är eller servera med bär och vegansk vanilj yoghurt
Per portion:
Kalorier: 164,9
Fiber (g): 4,9
Proteiner (g): 2,2
Fett (g): 8,8
Kolhydrater (g): 19,1
Socker (g): 11
Portioner: 4
Beredningstid: 25 min
Typ av recept: Bakning
Recept av Evelina Söderholm