vegansk äpplekaka med havregryn

Vegansk äpplekaka med havregryn

Vegansk äpplekaka, en snabb och enkel efterrätt! Äppelkakan är vegansk och gjord på havregryn – extremt god! Receptet räcker till 4 portioner och varje servering innehåller bara 165 kcal.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 165

Vegansk äpplekaka med havregryn

  • 2 äpple
  • 4 färska dadlar
  • 1 dl riven kokosnöt
  • 1 tsk chia frö
  • 1 dl havremjöl
  • 2 tsk vegansk margarin 60%

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Torka, kärna och skiva äpplen tunt
  3. Placera äppelskivorna i en ugnsform
  4. Blanda dadlar, kokos, chia, havregryn och margarin tillsammans med händerna tills det blir en smulig massa
  5. Sprid massan över äpplena
  6. Stek lågt i ugnen i 20 minuter, tills kakan är gyllenbrun.
  7. Ät som det är eller servera med bär och vegansk vanilj yoghurt

Näringsinformation

Kalorier:
164,9
Fiber (g):
4,9
Proteiner (g):
2,2
Fett (g):
8,8
Kolhydrater (g):
19,1
Socker (g):
11

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare