Vegansk äpplekaka med havregryn
23 May 2019
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Vegansk äpplekaka, en snabb och enkel efterrätt! Äppelkakan är vegansk och gjord på havregryn – extremt god! Receptet räcker till 4 portioner och varje servering innehåller bara 165 kcal.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 4
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 165
Vegansk äpplekaka med havregryn
- 2 äpple
- 4 färska dadlar
- 1 dl riven kokosnöt
- 1 tsk chia frö
- 1 dl havremjöl
- 2 tsk vegansk margarin 60%
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Torka, kärna och skiva äpplen tunt
- Placera äppelskivorna i en ugnsform
- Blanda dadlar, kokos, chia, havregryn och margarin tillsammans med händerna tills det blir en smulig massa
- Sprid massan över äpplena
- Stek lågt i ugnen i 20 minuter, tills kakan är gyllenbrun.
- Ät som det är eller servera med bär och vegansk vanilj yoghurt
Näringsinformation
Kalorier:
164,9
Fiber (g):
4,9
Proteiner (g):
2,2
Fett (g):
8,8
Kolhydrater (g):
19,1
Socker (g):
11
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)