recept på vegan chokladkaka

Vegansk kladdkaka

Smaskig och saftig vegan chokladkaka som du tillagar dagen innan. Kom ihåg att ta hand om spaden nästa gång du öppnar ett paket kikärter! Spaden är många gånger en perfekt vegansk ersättning för ägg och med färre kalorier!

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:45:00
Kalorier: 206

Ingredienser:

  • 150 g sötpotatis
  • 2 msk veganproteinpulver vanilj
  • 1 msk kakao, minskad fett
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 dl sukrin florsocker
  • 1 dl kokosnöt socker
  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 1 dl kokosdryck (1,6% fett)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 dl squash
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kakao, minskad fett
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Glasyr: Koka sötpotatisen och låt vila. Kör sötpotatis, vaniljprotein, kakao (1 matsked) och kokosmjöl i en mixer till en smidig deg. Sätt i kylskåpet.
  2. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Först, rör om alla torra ingredienser tillsammans. Riv squashen grovt. Lägg sedan till squash, kikärter och kokosdricka. Rör ihop.
  3. Häll i avlång brödform med bakpapper.
  4. Tillaga i mitten av ugnen i 45 minuter.
  5. Låt vila innan du lägger på glasyren. Om så önskas kan kakan dekoreras med färska bär