Vaniljsås med lågt kolhydratinnehåll

Detta är ett lågkolhydratsrecept på vaniljsås. Vad är väl bättre än vaniljsås till äppelkaka eller chokladpudding och gelé? Denna variant räcker till 8 portioner och kan ätas med gott samvete, speciellt om du går på lågkolhydratsdiet. Mums!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 77,6

Ingredienser

  • 4 dl lättmjölk
  • 4 ägg
  • 1 dl vaniljproteinpulver

Gör så här

  1. Vispa samman ägg och mjölk i en kastrull. Använd inte stavmixer i ett aluminiumkärl, då blir såsen grå. Värm upp på medelvärme under omrörning. Ta bort kastrullen från plattan när såsen börjar ryka och låt den svalna. När såsen svalnat, vispa ner proteinpulver. Servera!

Näringsinformation

Fibrer (g):
0
Protein (g):
8,8
Fett (g):
3,4
Kolhydrater (g):
2,9
Socker (g):
2,9

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare