Thai Green Curry

Är du sugen på något gott och smakrikt till middag som dessutom är nyttigt och kalorisnålt? Då är detta recept på Thai Green Curry för 3 portioner helt rätt för dig. Ett tips är att tillaga grytan i förväg och sedan frysa in resterna. Då är den lätt att bara plocka ut den ur frysen när det är dags för middag och addera lite grönsaker. Du kan också variera mellan olika grönsaker – de flesta funkar toppen! Varje portion består endast av 208 kalorier – så om du går på en lågkaloridiet kommer denna gryta att smaka extra gott. 

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 3
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 208

Ingredienser:

  • 2 morötter
  • 1 squash
  • 150 g sockerärtor
  • 100 g mangold
  • 100 g böngroddar
  • En näve färsk koriander
  • 1 färsk chili

Grytbas – Thai green

  • ½ msk gurkmeja
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk koriander
  • 2 tsk steviadroppar med kokossmak
  • 1 broccolihuvud
  • 1 liter grönsaksbuljong med en nypa salt
  • 1 gul lök
  • 4 färska gröna chilifrukter
  • 2 stjälk citrongräs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk ingefära
  • Ett knippe koriander, färsk

Gör så här:

  1. Grytabas: Hacka lök, broccoli, vitlök och chili. Skala och tärna broccolistjälken. Skrapa eventuellt ut kärnorna från chilifrukterna. Mosa citrongräset till en puré. Koka upp buljongen med alla ingredienser utom steviadropparna. Låt koka i 10 minuter. Mixa allt till en slät sås med en stavmixer. Tillsätt steviadropparna.
  2. Hacka mangold och sockerärtor i bitar. Använd en "spiralizer" på morötterna och squashen för att skapa spiralliknande grönsaksremsor. Tillsätt mangold, sockerärtor, morot och squash i grytbasen. Koka upp och låt koka i 2–3 minuter. Servera och toppa med finhackad färsk chili, böngroddar och lite färsk koriander.

Näringsinformation

Kalorier:
208,2 
Fibrer (g):
10,1 
Protein (g):
10,3
Fett (g):
3,5
Kolhydrater (g):
35
Socker (g):
16,8

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare