


Tacopay med lågt kolhydratinnehåll
Har du lust att prova en ny variant på tacomiddagen? Då är detta tacopajrecept med lågt kolhydratinnehåll mitt i prick! Perfekt både om du har gäster eller bara vill mysa en fredagskväll. Genom att byta ut mjölet mot kikärter i pajdegen blir det färre kolhydrater och högre proteininnehåll. Byt ut köttfärsen mot en vegetarisk färs för en vegetarisk paj. Receptet räcker till 2 portioner.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 543,3
Ingredienser
- 1 paket kokta kikärter
- 3 msk mandelmjöl
- 1 msk kokosolja
- 0,5 tsk salt
Fyllning
- 50 g gul lök
- 100 g körsbärstomater
- 0,5 stor paprika
- 500 g köttfärs 5 %
- 1 msk tacokrydda utan socker
- 1 skiva lättost 10 %
- 1 ägg
- 0,5 dl turkisk yoghurt 10 %
Gör så här
- Kör kikärter, mandelmjöl, kokosolja och salt i en matberedare tills du har en jämn deg. Vid behov, tillsätt lite vatten. Tryck ut degen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylskåpet i 10-30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda i ugnen i 25 minuter. Laga fyllningen under tiden.
- Stek köttfärsen i en stekpanna. Stäng av plattan och tillsätt hackad paprika, lök, tacokrydda, ägg och yoghurt. Rör om. Ta ut pajdegen när den har förgräddats och häll i fyllningen. Dela ostskivan i småbitar och strö över för en fin yta. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta ut och låt den gärna svalna lite innan servering.
Näringsinformation
Fibrer (g):
9,8
Protein (g):
39,6
Fett (g):
27,5
Kolhydrater (g):
31,3
Socker (g):
7,1
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)