Supernyttig chiagröt med mandelmjölk

Det är inte mycket som kan ge en mera hälsosam start på dagen än detta! Det finns många bevisade fördelar med att få i sig lite chiafrön då och då. Förutom att de små superfröna är fulla av omega-3, proteiner och viktiga aminosyror är de också en bra källa till magnesium, vilket stärker ben och tänder. De små fröna är därför perfekta att smyga ner i barnens smoothies, i bröddegen eller, som här, i gröten. Här får du ett recept på en god och supernyttig start på dagen. Det här receptet kommer från Jamie Oliver som gör sin chiagröt på mandelmjölk och mycket frukt.

Portioner: 10

Ingredienser:

  • 4 små bananer
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 6 dl kall mandelmjölk
  • 120 gram chiafrön
  • 300 gram fryst frukt eller blandade bär
  • 1/2 lime

Topping:

  • färsk frukt eller bär
  • granola
  • rostade nötter

Gör så här:

  1. Skala 3 bananer. Dela dem i bitar och lägg ner dem i en blender. Tillsätt vaniljextrakt och 3 dl av mjölken. Mixa tills du har fått en slät konsistens.
  2. Häll över blandningen i en kanna och rör ner hälften av chiafröna.
  3. Fördela blandningen i 10 mindre glas och ställ in dem i kylen tills blandningen börjar stelna.
  4. Under tiden kan du lägga ner den frysta frukten eller bären i blendern. Skala den sista bananen och lägg även ner den i blendern. Tillsätt de sista 3 dl mjölk och pressad lime. Mixa tills du har fått en slät konsistens.
  5. Häll över blandningen i en kanna och rör ner resten av chiafröna. Fördela blandningen i de 10 glasen genom att försiktigt hälla den över baksidan av en sked. Detta ser till att de två smakerna inte ska blandas samman. Ställ tillbaka glasen i kylen – gröten är redo att avnjutas om ett par timmar.
  6. På morgonen är det extra gott att toppa glasen med färsk frukt eller bär, granola eller rostade nötter.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare