Snabba frukostbullar med havregryn
Julia Bianca Ferro
Finns det något bättre än hembakta, färska frukostbullar som fortfarande är så varma att smöret smälter? Det är få saker som ger mig sådan helgkänsla som färska frukostbullar till frukost eller lunch. Dessa frukostbullar går snabbt att baka, och om du är uppe väldigt tidigt med minstingen i familjen, kan du hinna ha dem klara tills resten av gänget är vakna och redo för frukost. De passar perfekt om ni ska ha gäster på lunch eller om ni bara har en skön och mysig dag hemma med extra god frukostmat. Tänd ljus på bordet, sätt fram favoritpålägget och låt de små bre sina egna frukostbullar. Då ska du se att dessa frukostbullar snabbt går åt. Trevlig helg! Receptet kommer från familiematblogg.no. Vill du ha grövre frukostbullar kan du minska mängden vetemjöl och öka mängden havregryn efter smak.
Ingredienser
- 700 gram vetemjöl
- 150 gram havregryn
- 50 gram färsk jäst
- 5 dl mjölk
- 100 gram smör
- 2 ägg
- En nypa havssalt
Gör så här:
- Häll mjöl, salt och ägg i en bunke.
- Värm upp mjölken till ca 37 grader och rör ut jästen i den varma mjölken. Tillsätt detta i mjölblandningen.
- Knåda degen i maskin i ca tio minuter. Medan degen knådas tillsätter du det tempererade smöret lite i taget.
- Jäs till dubbel storlek ca 1 timme.
- Baka ut frukostbullarna till önskad storlek. Lägg under en kökshandduk och efterjäs dem i ca 30 minuter. Pensla sedan med ägg och strö över havregryn innan de sätts in i mitten av ugnen.
- Grädda i 240 C i 10-12 minuter.