


Saffrans bygotto
Safrans bygotto – en rätt som kräver lite förberedelse och tid. Men blötläggningen och kokningen sköter sig själv – så du har massa tid till annat! Rätten innehåller massa proteiner och fibrer! Den är dessutom vegansk. Receptet räcker till 2 portioner.
Portioner: 2
Kcal: 545,3
Ingredienser:
- 1 dl Bygg, svart eller vit
- 1,5 dl Mungbönor, torra
- 1 Gul lök
- 10 g Buljongtärning
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 kuvert Saffran
- 110 g Gröna ärtor
- 1,5 tsk Salt
- Peppar
Gör såhär:
- Förbered dagen innan: blötlägg mungbönor och bygg. Ställ i kylen.
- Finhacka löken och fräs på mellanvärme i en kastrull med olja.
- Tillsätt saffran, gurkmeja och buljongtärning och rör om.
- Tillsätt vatten, salt, peppar och den blötlagda byggen och bönorna.
- Koka upp. Låt koka en timme på låg värme. Rör om då och då.
- Tillsätt gröna ärtor.
- Låt därefter gärna stå 15 minuter innan servering.
Per portion:
Kcal: 545,3
Fiber g: 20,4
Proteiner g: 25,5
Fett g: 8,5
KH g: 84,9
Socker g: 9,6